NB I

Szerb válogatottat igazolt a Videoton

Marko Scsepovics is a Videoton FC játékosa – írja a klub honlapja.

A 25 esztendős, ötszörös szerb válogatott, háromszoros szerb- és egyszeres görög bajnok csatár legutóbb a belga élvonalban játszott.

Az Olympiakosz és a Videoton FC megállapodásának értelmében keddtől Székesfehérváron folytatja pályafutását Marko Scsepovics, aki 2019. június 30-áig érvényes szerződést írt alá.

Marko Scsepovics 1991. május 23-án született Belgrádban. Gyerekként rövid ideig a spanyol CP Mérida csapatában is szerepelt, édesapja ugyanis ott futbalozott, de nevelőklubjának a Partizan tekinthető. 2010-ben, 19 éves korában írta alá első profi szerződését a belgrádi csapattal. Egy évvel később a Crvena Zvezda elleni rangadón – melyet 2-0-ra nyert meg a Partizan – gólt szerzett, és a szerb sportnapilap a meccs emberének választotta Scsepovicsot. A belgrádi csapatban 45 bajnoki mérkőzésen 16 gólt szerzett, három szezon alatt pedig három bajnoki címet ünnepelhetett.

2013-ban Görögországba, az Olympiakosz együttesébe igazolt. A görög csapatban 21 tétmérkőzésen hétszer talált be az ellenfelek hálójába. Felnőtt pályafutása első mesterhármasát is az Olympiakosz színeiben érte el – az OFI Kreta elleni bajnokin triplázott – a szezon végén pedig újabb bajnoki aranyéremnek örülhetett.
2014 nyarán a spanyol másodosztályban szereplő RCD Mallorca labdarúgója lett, Spanyolországba kölcsönjátékosként igazolt. Tizenöt bajnokin hatszor volt eredményes, majd 2015 februárjában a Tyerek Groznij együtteséhez került. A 25 éves támadó a legutóbbi szezonban a belga élvonalban szereplő Royal Mouscron-Péruwelz csapatát erősítette, ahol szintén kölcsönjátékosként 24 bajnokin hat gólt szerzett.
Marko Scsepovics 21 évesen Belgium ellen debütált a szerb válogatottban, első fellépését eddig további négy követte.

– Ismerem már valamennyire a klubot, hiszen az elmúlt egy hónapban már sok videót megnéztem a csapatról és persze utána is olvastam a Vidinek. Több szerb játékos is megfordult már itt, szóval sikerült begyűjtenem a szükséges információkat, valamint emlékszem, hogy néhány éve még Partizan-játékosként egy edzőmeccsen is pályára léptem a Vidi ellen. A szurkolók harcos, megalkuvást nem tűrő játékra számíthatnak tőlem, emellett természetesen bízom benne, hogy sok góllal bajnoki címhez tudom majd segíteni a csapatot a szezon végén – nyilatkozta a szerződés aláírása után Marko Scsepovics a vidi.hu-nak.

Olvasói sztorik