NB I

Lanzafame már augusztus közepén eldöntötte, hogy visszatér a Honvédba

A kispestiek új támadóját hivatalosan is bemutatták; Hemingway elmondta, háromszor annyit fizettek érte, mint amennyit szerettek volna.

Múlt hét csütörtökön hivatalossá vált, hogy 2013 után visszatér a Budapest Honvédba Davide Lanzafame. Az olasz csatár három évvel ezelőtt az év elején érkezett kölcsönben a piros-feketékhez, akkor tíz első osztályú mérkőzésen öt gólt és öt gólpasszt jegyzett. Fél évvel később visszatért Olaszországba, ahol hosszú hónapokra eltiltották egy korábbi csalási ügyben való érintettségre hivatkozva. 2014 augusztusában aztán a Perugia csapatában tért vissza a focipályára, ahol közel két évet töltött, majd idén januárban került a Novarához, ahonnan visszatért Kispestre. Lanzafame ezúttal nem kölcsönben érkezett, három évre írt alá a Budepest Honvédhoz, amely együttes hétfő reggel mutatta be őt hivatalos sajtótájékoztatón. Az eseményen a csapat tulajdonosa, George F. Hemingway és a vezetőedző, Marco Rossi is megjelent.

– Mindenki ismeri Lanzafamét, hiszen már játszott nálunk, akkor vele sikerült egy minőségi előrelépést tennünk, és a harmadik helyezést értük el a segítségével – kezdte Rossi. – Vele és a többi játékossal, akiket eddig igazoltunk, azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk. Davide azért is van itt, mert a klub tulajdonosa Európáról álmodik, azonban ez nem lesz könnyű, hiszen pénzügyileg előnyös, ha a fiatalszabálynak eleget teszünk, és sok tehetségnek adunk lehetőséget. Miután Davide megjött, a csapat egyből elfogadta őt, mivel tudják, vele sokat fejlődhetünk. Amikor nagyon jó focisták vannak a csapatban, akkor a taktika kevésbé fontos, hiszen a játékosok könnyebben megoldják a szituációkat. Valószínűleg Eppel lesz közelebb a kapuhoz, Lanzafame pedig mögötte fog játszani – foglalta össze a vezetőedző, aztán a játékos is megszólalt.

– Hosszú folyamat volt a tárgyalás a klub és közöttem, de nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. Köszönöm a klubnak a fogadtatást, és azt az erőfeszítést, amit annak érdekében tettek, hogy újra itt futballozhatok. Jól esett, hiszen ez azt jelzi, hogy bíznak bennem. A döntés már augusztus közepén megszületett a fejemben, a családommal arra jutottunk, hogy nagyon szívesen laknánk újra Budapesten. Több ajánlat is befutott, még az utolsó percben is, de egyértelmű volt, hogy a Honvédban akarom folytatni a pályafutásomat. Jó érzés volt, hogy újra kerestek, nagyon fontos az edző személye, hiszen már jól ismerem Rossit. Amikor egy klubban mindenki ennyire akar engem, nem lehet nemet mondani, ezen felül pedig nagyon jó emlékeket őrzök az itt töltött időről – mondta Davide Lanzafame.

A csatár az elmúlt két évben a Perugia és a Novara színeiben is játszott, mindösszesen azonban csak egy gólt szerzett. A játékos elmondta, hogy ez nem volt sikeres időszak az életében, de már csak a jövővel akar foglalkozni.

– Nem volt olyan sikeres az elmúlt két évem, nem volt egyértelmű a helyem a legutóbbi csapataimnál, kevésbé találtam a helyem. A múlttal nem foglalkozok, huszonkilenc éves vagyok, szeretnék még sikereket elérni, bízom benne, hogy itt sokat le fogok tenni az asztalra.

A korábbi hétszeres U21-es olasz válogatott aztán hozzátette, ha valaki visszatér egy klubba, az valószínűleg azt jelenti, hogy kötődik a helyhez. Budapestet Európa egyik legszebb fővárosának tartja, ez is sokat számított, valamint az is, hogy a családja is jól érezte magát itt. Reméli, hogy olyan mértékben fog tudni segíteni, amivel mindenki elégedett lesz.

Újságírói kérdésre a Honvéd tulajdonosa a pontos összeget nem említette Lanzafame átigazolását illetően, de annyit elárult, hogy háromszor annyit fizettek érte, mint amennyit szerettek volna.

Olvasói sztorik