NB I

Tóth Bence sajnálja, hogy éppen a Fradi ellen nem focizott jól

A mezőkövesdiek középpályásának azonban gyógyírt jelent a megszerzett pont.

A hetedik fordulóban az utolsó előtti helyen álló mezőkövesdiek nagy meglepetésre egy pontot elcsíptek a sokkal nagyobb költségvetéssel rendelkező, és jobb erőkből álló Ferencváros otthonában. A még nagyobb csoda sem volt elérhetetlen a borsodiak számára, hiszen a 79. percben megszerezték a vezetést, ám öt perccel később már egyenlítettek is a zöld-fehérek. A Rangadó.hu-nak a mezőkövesdiek középpályása, a korábban a Ferencvárosnál is megforduló Tóth Bence mondta el a véleményét az összecsapásról.

– Szerencsére túléltük az első félidőt, a Fradinak sok helyzete volt, a szünet után viszont feljavult a teljesítményünk, és két rögzített szituációból is eredményesek tudtunk lenni. Ez külön öröm, hiszen a pontrúgásokat sokat gyakoroljuk az edzéseken. A Groupama Arénában nagyon nehéz lesz minden csapatnak pontot vagy pontokat szerezni, de a meccs előtt nem írtam volna alá a döntetlent, hiszen a fociban akármi megtörténhet. A győzelemtől sem álltunk messze, hiszen a 79.percben szereztük meg a vezetést, de jó eredménynek számít a 2-2 is, egyáltalán nem bánkódom emiatt – emlékezett vissza a 27 éves játékos.

Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a hét elején a Digisport Reggeli Start című műsorában megjegyezte, hogy csapatának 8-2-re kellett volna nyerni a Mezőkövesd Zsóry FC ellen, amennyiben sikerült értékesíteniük a helyzeteket. Tóth Bence honlapunknak elismerte, szerencse is kellett a pontszerzésükhöz.

– Nagyon sok helyzetük volt ez tény, de gyenge volt a helyzetkihasználásuk, mi pedig élni tudtunk az adódó lehetőségeinkkel. Elismerem,szerencsénk volt a meccsen, de tettünk érte, hogy ez így legyen – folytatta a középpályás.

Tóth 2008 és 2012 között 77 alkalommal lépett pályára ferencvárosi színekben, így ő pontosan tudja, hogy milyen félelmetes atmoszféra jellemző a zöld-fehérek otthonára, ám szerinte ezúttal egyáltalán nem remegett meg a lábuk a hangulattól. A középpályás hozzátette, nagyon sokszor még a mezőkövesdi vendégszektort is jobban lehetett hallani, és ez a csapatának kedvezett.

A matyóföldiek a ferencvárosi vendégjátékuk előtti három fordulóban nulla pontot szereztek és nulla gólt lőttek, ezúttal azonban pont egy olyan meccsen sikerült két találatot elérniük, és egy ponttal gazdagodniuk, amelyen erre kevesen fogadtak volna.

– A Debrecen elleni hazai vereségünk alkalmával jobban játszottunk az ellenfelünknél, beszorítottuk a Lokit, de sajnos kimaradtak a helyzetek. A Videoton ellen gyorsan kaptunk két gólt, ott a második játékrészre sikerült feljavulnunk, helyenként irányítottuk is a mérkőzést. Az Újpest elleni hazai összecsapáson szintén nem lehetett nagy panasz a játékunkra a vereség ellenére. A szünet után már csak rugdosták ki a labdát a lilák a térfelükről, be voltak szorítva egészen a tizenhatosukig, a kapufáról is kifelé pattant a labda. A Fradi otthonában végre megszakadt ez a rossz sorozat, és mellénk szegődött a szerencse. A következő bajnoki fogja eldönteni, hogy jól vagy rosszul jön-e nekünk a válogatott szünet. Az biztos, hogy nagyon keményen dolgozunk, hogy kijavítsuk a hibákat, a vezetőedzőnkkel kielemeztük, min kell javítani, sok munkánk lesz a szünetben, ott akarjuk folytatni a Honvéd ellen, ahol abbahagytuk – foglalta össze Tóth Bence, aki végül a saját eddigi teljesítményét is értékelte. – Csapatszinten gondolkozom, nálunk az egységben van a legnagyobb erő. Voltak jó mérkőzéseim, volt, hogy a cserepadról beállva harcoltam ki azt, hogy a következő találkozón kezdő legyek. Legutóbb a zöld-fehérek ellen sajnos nem úgy ment, mint ahogy terveztem. Jó lett volna a ferencvárosi múltam miatt duplán is bizonyítani, de sajnos ez van, nem vagyok gép. Ez egy gyengébben sikerült meccs volt, viszont a csapat sikere feledteti a nem túl jó egyéni teljesítményemet – zárta nyilatkozatát Tóth Bence.

Olvasói sztorik