NB I

Legendás játékosát gyászolja a Ferencváros

Életének 62. évében Elhunyt Onhausz Tibor, a Ferencváros saját nevelésű labdarúgója, aki bajnok és KEK-döntős is volt a Fradival – közölte a szomorú hírt a zöld-fehérek hivatalos honlapja.

Augusztus 25-én elhunyt a Ferencváros korábbi labdarúgója, Onhausz Tibor. A zöld-fehérek saját nevelésű játékosa Rákosi Gyula keze alatt ifjúsági bajnoki címet nyert 1974-ben, és már a 19. születésnapját megelőzően, 1974. május 25-én bemutatkozhatott a Fradi első csapatában, ráadásul rögtön kezdőként.

Dalnoki Jenő együttesében ugyanakkor a kezdetekben nem volt alapember, az 1975-ös KEK-menetelés során azonban öt mérkőzésen is pályára lépett, a döntőben például épp Nyilasi Tibort váltotta az utolsó fél órára. Onhausz Tibor az ezt követő évben bajnoki címet is ünnepelhetett a Fradival, igaz nem léphetett pályára, mivel a Magyar Néphadseregben tett eleget kötelezettségeinek.

A kiváló labdarúgó később a Győri ETO csapatához került, ahol két további bajnoki címet és egy Magyar Kupa elsőséget gyűjtött be, majd a Siófok csapatában folytatta pályafutását újabb kupagyőzelemmel gazdagítva eredménylistáját. A játékos végül a Veszprém együtteséből vonult vissza.

Olvasói sztorik