NB I

Ismét Honvéd-mezben az olasz sztárcsatár

A korábbi közönségkedvenc Lanzafame három évre kötelezte el magát a kispestieknél.

Az elmúlt napokban ugyan még cáfolták, ám csütörtökre mégis hivatalossá vált, hogy a Budapest Honvédnál folytatja pályafutását Davide Lanzafame.

Kiváló, és szurkolóink számára nem ismeretlen csatárral erősített a Bp. Honvéd az átigazolási időszak hajrájában. Davide Lanzafame újra piros-feketébe öltözik – olvasható a kispesti klub honlapján. A Bp. Honvéd megegyezett az olasz Novara csapatával és megszerezte a játékos játékjogát.

Legutóbb 2013 tavaszán az olasz Cataniától érkezett fél évre kölcsönbe Kispestre, és már néhány hét után közönség kedvenc lett a klubnál. Nagy része volt a 2012/13-as bajnokság tavaszi menetelésében, amely 19 év után bronzérmet jelentett a Honvédnak. 10 NB I-es meccsén 5 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott.

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa már régóta szerette volna Lanzafamét a Honvéd kötelékében tudni:
– Nem kis áldozatot hoztunk, hogy Davide Lanzafamét ismét a Honvéd játékosaként üdvözölhessük. Az új 3 éves szerződés remélhetőleg az első lépés abba az irányba, hogy fiatal akadémista játékosaink 2-3 magyar vagy külföldi sztárral kiegészítve azt a teljesítményt nyújtsák csapatunkkal, amit szurkolóink megérdemelnek. Előbb-utóbb talán egy-egy szponzor is ráébred arra, hogy érdemes egy olyan csapatot szponzorálni, amely nem csak karácsonykor küld egy üdvözlőlapot, hanem egész évi munkájával, eredménnyel, és a labdarúgás iránti alázatával köszöni meg a támogatást. De a mai nap legyen a gondtalan öröm és remény napja, amikor kedves légiósunk visszatér. Nem csak én és szakmai stábunk, de minden játékosunk is örül ennek a nagyszerű fejleménynek.

Marco Rossi a csapat vezetőedzője így nyilatkozott az új igazolásról:
– Tudjuk, hogy még valami hiányzik a csapatunkból. Remélem, Davide hozza a még hiányzó alkotórészt. Amikor Hemingway Úrral egyeztettünk Lanzafame szerződtetéséről, mindketten úgy gondoltuk, hogy ezzel nem csak az eredményességet fogjuk javítani, de szurkolóinknak is kedvébe fogunk járni.

A Budapest Honvéd FC és Davide Lanzafame 2019. június 30-ig, azaz az elkövetkező 3 szezonra írt alá szerződést. A csapat az új játékost hétfő reggel sajtótájékoztató keretében mutatja be a Hooters étteremben.

A Torinóban született játékos a Juventusnál kezdte pályafutását. 190 meccset játszott az olasz első és másodosztályban (Serie „A” 65, Serie „B” 125 meccs). Élvonalbeli mérkőzéseit a Juventus, a Palermo, a Parma és a Brescia, a „B” ligában a Juventus, a Bari, a Grosseto, Catania, Perugia és a Novara csapatainál játszotta. Az olasz U 21-es válogatottban hét alkalommal lépett pályára, és egy gólt szerzett. Egyik legemlékezetesebb meccse 2010. május 9-én volt, amikor a Parma 3-2 arányban diadalmaskodott a Juventus otthonában, Davide egykori csapata ellen kétszer is eredményes volt.
Olvasói sztorik