NB I

DVSC: aki menni akar, menjen

A magasabb fizetési igénnyel előrukkoló játékosokat inkább elengedi a Debrecen; nem kérik a szurkolók türelmét.

Változtat stratégiáján a DVSC, nem fogják megtartani azokat, akik a magasabb fizetés miatt eligazolnának. Szima Gábor klubelnök ugyanakkor bejelentette, nem kérnek türelmet a szurkolóktól – írja a Dehir.hu portál.

Hét forduló után két győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel, nyolc ponttal a tabella hetedik helyén áll a DVSC. A Loki időközben vezetőedzőt váltott, a lemondott Kondás Elemér helyére érkező portugál Leonel Pontes vezetésével azonban egyelőre nem tudott nyerni a csapat. Egy MTK elleni 1-1 után jött az 1-0-s vereség hazai pályán a Haladástól, majd Videoton idegenben 5-1-gyel gyakorlatilag a földbe döngölte a DVSC-t.

Ez már Pontesnek is sok volt, nagytakarítást, változásokat ígért. Kijelentette, hogy „akik nem szeretnek itt játszani, azokra nincs szükség.”

Azóta a klub szerződést bontott a 21 éves saját nevelésű kapusával, Slkata Balázzsal, Tisza Tibor pedig az NB II-es Nyíregyházában folytatja. Mint kiderült, a Szpari vezetése hónapok óta győzködte Tiszát és a DVSC vezetőségét, ennek most lett meg az eredménye, vihették a 32 éves csatárt. Tisza eligazolásának napján a DVSC vezetése azt is közölte, lesznek még további távozók, de érkezők is; egy hét alatt négy-öt labdarúgót hoznának a Lokihoz.

Ilyen előzmények után hívta sajtóbeszélgetésre a DVSC a helyi média képviselőit szerda délutánra a Nagyerdei Stadionba, Szima Gábor klubelnök és Róka Géza cégvezető várta az újságírókat.

Róka Géza elmondta, nem úgy alakult a szezon, ahogy várták, s egyetértésben az új vezetőedzővel, a keret átalakításáról döntöttek, ennek volt az első állomása Tisza eligazolása. Ahogy fogalmazott, ez egy megtisztulási folyamat. Csak olyan játékosokat szeretne a Loki, akik fejben, szándékban a DVSC-hez tartoznak.

A cégvezető úgy nyilatkozott, több klub költségvetése nagyon megszaladt, ezt is figyelembe kell venni. Szima Gábor hozzátette, az őket kényszerhelyzetbe hozza, ha egy-egy játékos (főként aki már elmúlt harminc éves) sokkal nagyobb fizetésért el akar menni.

„Nem vagyunk könnyű helyzetben” – jelezte az elnök, aki elárulta, több játékos komoly fizetési ajánlatot kapott, amivel nem tudnak versenyezni. Ha el kell őket engedniük, akkor igyekeznek minőségi játékosokkal pótolni az eligazolókat. Szima Gábor azt ígéri, fiatalodni fog a csapat.

A cél nem változott, továbbra is a nemzetközi kupaszereplés a cél. Hozzátette, az ő elnöksége, 15 év alatt nem kért türelmet a szurkolóktól, most sem teszi ezt, ott szeretnének lenni a tabella első harmadában.

„Abból, hogy a DVSC a magyar futball egyik élcsapata, továbbra sem fogunk engedni” – jelentette ki Róka Géza, aki azt ígéri, a felelős gazdálkodásból sem engednek majd. Szima ezt azzal egészítette ki, hogy szinte minden csapatnál nőttek a fizetések, így a Lokinak is lépnie kell. Az elnök ugyanakkor azt mondta, a vezetőedző egyetértésével úgy döntöttek, változtatnak azon a gyakorlaton, hogy elvágyódó játékosokat próbálnak mindenképp itt tartani.

„Aki menni akar, menjen!” – jelentette ki az elnök. Ők is azt látták ugyanis, hogy egyes játékosok az elutasítás miatti sértődöttségüket kivitték a pályára. Szima beszélt arról is, hogy nagyon bíznak a portugál szakemberekben, ő azt látja, nagyon más módszerekkel dolgoznak, mint a többi NB I-es edző.

Konkrét, játékosokkal kapcsolatos kérdésekre nem kívántak válaszolni a klubvezetők, azzal ugyanis szerintük gyengítenék a DVSC pozíciót. Az ugyanakkor elhangzott, hogy már van lezárt tranzakció (amiről hamarosan beszámolnak), és még legalább három játékosról tárgyalnak.

A Rangadó.hu úgy tudja, az egyik érkező a Vasas-csatár Könyves Norbert lesz, akivel szóban már megállapodtak a felek, pénteken pedig a hivatalos bejelentés is megtörténhet.

Olvasói sztorik