NB I

Sörrel locsolták a sporit, bünteti a Haladást az MLSZ

Ellenőrt kell fogadniuk a szombathelyieknek Sopronban; az Újpest megint fizet.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága augusztus 23-án az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

A FEB a Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Paksi FC mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást a rend nem megfelelő biztosításáért (az asszisztenst sörrel lelocsolták) a soron következő két hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén egy-egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezi.

A FEB az Újpest FC – MTK Budapest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása) 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB tárgyalás megtartása után a Gyirmót FC – Ferencvárosi TC mérkőzéssel kapcsolatban a Gyirmótra kiszabott 100 ezer forintos pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

NB II

Fényes Szabolcs (Puskás) egy és Nagy Patrik (Sopron) egy soron következő felnőtt bajnok mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Balla Ádám (Andráshida) egy, Kónya Krisztián (Fehérvár) egy, Wéber László (Méhkerék) egy, Zámbó József (Szentlőrinc) egy, Csősz Richárd (DVSC) egy, Lakatos László (Nyírbátor), mert két sárga lapos figyelmeztetés után a játékvezető kiállította, majd levonulás közben a játékvezető személyére sértő kifejezést használt négy, Kornutyak Volodymyr (Nyírbátor), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt három, Labát Dávid (Hatvan) egy, Németh Dénes (Tállya) egy, Molnár Ferenc Zoltán (Tiszaújváros) egy soron következő felnőtt bajnok mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Dabas-Gyón – Gyula mérkőzéssel kapcsolatban a Dabas-Gyón sportszervezetet mérkőzés rendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

A FEB a Méhkerék – Pécs mérkőzéssel kapcsolatban a Máhkerék sportszervezetet mérkőzés rendezéssel kapcsolatos előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben, a Pécs sportszervezetet szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért a soron következő idegenbeli NB III-as bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezi.

Híres Gábor vezetőedző (Hatvan) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Olvasói sztorik