NB I

Lang nevéhez fűződik az újabb InStat-rekord

A középhátvéd és Feczesin Róbert is korábban nem látott számokat produkáltak. Álomcsapat.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint szétbontani, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 7. fordulóban álomcsapatunk 4-5-1-es felállásban „kerül pályára”.

A 7. forduló álomcsapata

Hegedűs L. (MTK, 292) – Nego (Videoton, 351), Vinícius (Videoton, 314), Lang (Videoton, 438), Ramírez (Ferencváros, 334) – Varga R. (Ferencváros, 326), Szankovics (Újpest, 288), Vass Á. (MTK, 294), Pátkai (Videoton, 316), Diarra (Újpest, 337) – Feczesin (Videoton, 416)

A végletek fordulója volt ez: akadtak egészen hihetetlen, rekordhalmozó mérkőzések (Videoton–Debrecen, Újpest–MTK), de voltak szörnyen gyenge értékeléssel zárult találkozók is (Honvéd–Gyirmót, Diósgyőr–Vasas). Az álomcsapat átlaga az eddigi legmagasabb, 340 lett. Ezúttal csak négy csapat delegált játékosokat, de ők mind egynél többet. A Videoton 5, az MTK, az Újpest és a Ferencváros 2-2 labdarúgót ad a legjobbak közé.

Bődületes InStat-csúccsal szolgált a hetedik forduló, a Debrecent 5-1-re kiütő Videoton középhátvédje, a két gólt is szerző Lang Ádám nevéhez fűződik a rekord. A magyar válogatottban is játszó védő 438-as értékelést kapott. A találatain felül két további lövéssel próbálkozott, 63 passzából 55 volt sikeres, 11 párharcából kilencet megnyert, hét labdavesztésére hét labdaszerzés is jutott. Pechje volt csapattársának, Feczesin Róbertnek, aki 416-tal szintén felállíthatta volna az eddigi legmagasabb értéket, amely korábban a ferencvárosi Djuricin nevéhez fűződött.

A forduló csapatába kerüléshez közel állt még: Hudák Dávid (Mezőkövesd 276), Marco Djuricin (Ferencváros, 251), David Williams (Haladás, 253), Géresi Krisztián (Videoton, 330), Mohl Dávid (Újpest, 329).

Ismételten külön említhetjük a legrosszabb kezdő- és a legrosszabb cserejátékos „díját”. A gyirmóti Beliczky Gergő mindössze 142-es InStat-értékkel zárt, a félidőben le is cserélték. Nála valamivel rosszabb, 138-as lett a Honvéd cseréje, Holender Filip.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

(címlapkép: vidi.hu)

Olvasói sztorik