NB I

Fejek hullanak a DVSC-nél?

Ha valaki nem szeretne a Lokiban játszani, arra nincs szükségünk – jelentette ki a portugál Leonel Pontes, aki igencsak kiakadt a Videotontól elszenvedett 5-1-es vereséget követően.

Nehéz megmondani, mi a baj a 2-2-3-as győzelmi mutatóval (a gólkülönbség: 9-11) álló Lokival, mindenesetre tény, sokkal rosszabbul nem nagyon indulhatott volna az új portugál szakvezető hajdúsági karrierje. Leonel Pontes mindössze egyetlen pontot tudott szerezni a debreceni kispadon az eddigi három meccsén: az MTK elleni döntetlent két vereség követe a Haladás és a Videoton ellen.

Ráadásul vasárnap este méretes pofonba szaladt bele az együttes Felcsúton, Ferenczi vezető góljára öttel válaszolt az ellenfél. Csoda-e, hogy az új trénernél elszakadt a cérna?

– Tizenkét napja vagyok Magyarországon, igyekszem felmérni a csapatot, a játékosokat, a klub felépítését és magát Debrecent is – kezdte mondandóját a szakember. – Úgy vélem, a város nem érdemelte meg ezt a teljesítményt. Azért vagyok itt, hogy változtatásokat eszközöljünk a Lokinál, mert olykor erre szükség van az életben. A mai meccs megmutatta, hogy ezek a változások valóban elkerülhetetlenek. Ki fogom értékelni a gárda teljesítményét, és át fogom gondolni a céljainkat erre a szezonra. Erős DVSC-t kell építenünk, fiatalokat szeretnék beépíteni az első csapatba, ugyanis inkább dolgozom olyanokkal, akik küzdenek, harcolnak a klubért, mint olyanokkal, akik nem teszik oda magukat maximálisan. Nagyon fontos, hogy aki nem szeretne a Lokiban játszani, hanem máshol, annak ne kelljen itt szerepelnie.

Megkerestük a klub tulajdonosát, Szima Gábort, ám nem akart nyilatkozni a gyenge szereplés, illetve az új szakvezető tervei kapcsán.

– Nem kell aggódni a DVSC-ért, fel fog jönni a tabellán a csapat – hangoztatta az elöljáró…

Olvasói sztorik