NB I

Lang Ádám első két fehérvári gólját követően simán nyert a Vidi

Kapushibával vezetett a Debrecen, de aztán könnyed győzelmet arattak a fehérváriak.

OTP Bank Liga, 7. forduló

Videoton FC – Debreceni VSC 5-1 (2-1)
Pancho Aréna, 1500 néző. Játékvezető: Iványi – Buzás, Medovarszki – Szalai
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Lang, Szolnoki – Pátkai, Juhász – Oliveira (Kovács I., 78.), Lazovics (Barczi, 89.), Géresi (Bódi, 78.) – Feczesin. Vezetőedző: Henning Berg
Debrecen: Danilovics – Kuti (dr. Horváth Zsolt, 60.), Mészáros, Brkovics, Korhut – Djelmic, Varga J., Szekulics, Ferenczi (Holman, 69.) – Kulcsár T. (Castillion, 45.), Tisza Vezetőedző: Leonel Pontes
Gólszerzők: Lang (23., 57.), Géresi (33.), Feczesin (73., 92.), ill. Ferenczi (14.)

A pocsék rajt után két önbizalomnövelő sikert aratott a Videoton, ám a még náluk is jobban beragadó MTK ellen már elfogyott a lendület és Dunaújvárosban a budapestiek győztek. Henning Berg csapatának sürgősen össze kellett kapnia magát, ha tartani szeretné a lépést az élmezőnnyel. Vegyesen kezdett a Debrecen is, amely egy hellyel állt a fehérváriak előtt a fordulót megelőzően, méghozzá a 6. pozícióban. Nagy győzelmek, meglepő vereségek és csalódást keltő döntetlenek váltogatták egymást eddig a Loki szezonjában, amely immáron a portugál Leonel Pontessel próbálkozik egyenesbe rakni a dolgokat.

Berg váltott az MTK elleni meccshez képest, a nevelőklubja ellen készülő Bódi helyén Feczesin kezdett, Suljic helyett pedig Oliveira. Ezzel Géresi ment ki a szélre. A másik oldalt dr. Horváth Zsolt és Holman Dávid (sérülés) nem volt fent az első perctől, Szakály Péter sérülés miatt keretben sem volt.

A 4. percben Feczesin ívelt középre, Oliveira az ötösön belülről, nehéz helyzetből mellé fejelt. Sokkal aktívabban játszottak a fehérváriak, több kisebb lehetőség is akadt előttük, de a gólt a Debrecen lőtte. Egy távoli felívelést követően Vinícius középre fejelt ki egy labdát, amit Ferenczi ballal azonnal elvállalt. Jól is tartott a kapu felé a löket, ám könnyedén kitolható lett volna, csakhogy Kovácsik Ádám pocsékul ért hozzá, így a labda a felső sarokba vágódott (0-1).

A 23. percben Pátkai emelt gyönyörűen Nego elé. Korhut lemaradt, Mészáros rosszul jött ki, így a francia szélső teljesen szabadon passzolhatott középre Feczesinnek, de Brkovicsba gurított, aki így szögletre mentett. A sarokrúgás után azonban már nem volt kérdés: Lazovics végezte el, Juhász üggyel-bajjal továbbfejelte a labdát, amely így Lang elé került. A középhátvéd közelről lőtt a hálóba (1-1).

A 33. percben már fordítani is tudott a Videoton. Géresi lépett el a bal oldalon, de Brkovics időben felvette az embert. A fiatal támadó betolta a labdát a tizenhatosra, ahol a védő gyanús körülmények között földre vitte, majd fektében kétszer belefejelt a guruló labdába. A másodikkal éppen a gyorsabban felpattanó (és nem reklamáló!) fehérvári játékos elé tolta a játékszert, aki így állítgatás nélkül a bal alsóba rúghatta a labdát (2-1). Danilovics még hozzáért.

Ezt követően már csak Kulcsár Tamás kényszerű cseréjét lehetett említeni az első 45 percből, őt Castillion váltotta.

A második félidő első említésre méltó jelenete az volt, amikor Nego befutott egy hosszúnak tűnő labdát, egyből középre tette, ahol Lazovics érkezett, de a labda épp előtte pattant le, így nem tudta léggé a sarok felé irányítani, Danilovics védett.

Az 57. percben kétgólosra nőtt a fehérváriak előnye. Egy szöglet után Lang a tizenhatos vonalán vette le a labdát, Kuti nem igazán támadta meg, így a középhátvéd egy tolást követően a lábak között gyönyörűen lőtte ki a bal alsót (3-1).

Erre már reagálnia kellett Leonel Pontesnek, ez pedig meg is történt: a 60. minutumban Kuti Krisztián kocogott le, a támadó dr. Horváth Zsolt érkezett. Egy szöglet követte a cserét, méghozzá egy olyan szöglet, amely gyakorlatilag lemásolta a harmadik Vidi-gól előttit. Ismét Langhoz szállt át a labda, ő ismét megszelidítette, majd lőtt, ám ezúttal valamivel célt tévesztett.

Igencsak a levegőben lógott a negyedik fehérvári gól, több ígéretes megindulásra is futotta a hazaiaknak, de még mielőtt igazi ziccer alakulhatott volna ki, rendre hibáztak.

A 69. percben a sérüléséből lábadozó Holman állt be, Ferenczi hagyta el a pályát. A 70. percben Géresi puskázott el ajtó-ablak helyzetet. Lazovics laza bokamozdulattal emelt a jó ütemben induló Géresi elé, aki fejjel maga elé tette a labdát, majd Daniloviccsal szemben nem tudta értékesíteni a ziccert.

A 73. percig bírta a Loki: Juhász pazarul lőtte ki az ismét remek ütemben kilépő Géresit, aki bevezette a tizenhatosra a labdát, majd lazán középre passzolt, ahol Feczesin becsúszva, senkitől sem zavartatva a sarokba lőtt (4-1).

Négy percre rá Nego felé tolta ki a labdát a Videoton, Korhut már sokadszor késett el a meccsen, a francia Oliveirához passzolt. A portugál szélső nem vette át jól, Brkovics szerelt, Iványi nem ítélt tizenegyest. Ezután el is hagyta a pályát a hibázó szélső, a helyére Kovács István jött. Ugyanekkor Bódi is beállt volt csapata ellen, ő Géresit váltotta.

A 83. percben Tisza tüzelt 23 méterről, Kovácsik szép vetődéssel kitolta a labdát. A háromgólos előny több mint megfelelő volt a Videoton számára, így a hajrában már inkább az időhúzással foglalkoztak, mint a támadásokkal. A végére Barczi jött Lazovics helyett.

Az utolsó másodpercekre viszont még maradt esemény: Bódi beadását Feczesin passzolta a kapuba, ezzel kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott a Videoton.

A két csapat ezzel helyet cserélt a tabellán, így jelenleg a Vidi a 6., a Loki a 7.

A címlapkép a vidi.hu-ról származik.

Olvasói sztorik