NB I

Nem bírt egymással az Újpest és az MTK

Csak helyzeteket láthattak a nézők, gólt nem.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Újpest FC – MTK Budapest 0-0
Illovszky-stadion, 2300 néző. Játékvezető: Solymosi
Újpest: Balajcza – Nagy T., Kálnoki-Kis, Pávkovics, Mohl – Cseke, Szankovics – Andrics (Tóth P., 84.), Bardhi (Windecker, 76.), Diarra – Balázs B. (Lázok, 54.) Edző: Nebojsa Vignjevics
MTK: Hegedüs – Poór, Vukmir, Vass Á., Vadnai – Borbély (Baki, 83.) – Hrepka (Varga Sz., 92.), Vogyicska, Kanta J., Jakab (Gera D., 61.) – Torghelle. Edző: Teodoru Vaszilisz

A nagyszerű formában lévő újpestiek az előző fordulótól immár Torghellét a soraiban tudó MTK-t fogadták az Illovszky Rudolf Stadionban az NB I hetedik körében. A hétközi bajnokin a lilák idegenben arattak magabiztos győzelmet Mezőkövesden, és ezzel sorozatban már negyedjére gyűjtötték be a három pontot, míg a kék-fehérek Torghelle találatának köszönhetően először nyertek ebben a szezonban a Videoton ellen.

Aktívabban kezdte a mérkőzést a hazai csapat, de kísérleteikbe ekkor még kevés veszély volt, elsősorban Bardhi volt elemében. Egészen a 23.percig nem sok vizet zavartak a kék-fehérek Balajcza kapujánál, ám ekkor rövid időn belül kétszer is gólt szerezhettek volna: Kanta jobb oldali szabadrúgása Jakab elé csorgott le, akinek a tíz méterről leadott lövését Balajcza vetődve védte, a kipattanó Hrepka elé került, a csatár azonban mellé rúgta a nagy helyzetet. Három perccel később Cseke indult meg a középpályán, szólója végén pedig nagy bombát eresztett meg, de Hegedüs a helyén volt. A 38. percben Diarra is szólóra vállalkozott, megkapta a labdát a bal oldalon a kaputól negyven méterre, majd befelé cselezte magát, a bal alsó felé tartó húszméteres lövését Hegedüs kiütötte. Ez volt az első játékrész utolsó lényegesebb villanása.

A második félidőben hat perc elteltével Jakab került helyzetbe, ám kissé kisodródott öt méterre a kaputól, de így is kapura tudott lőni, Balajczának sikerült kibokszolnia a próbálkozást. Az 58. percben létszámfölényben vezethetett kontrát az MTK, aminek a végén Jakab nagy helyzetben hosszan tolta meg a labdát, így oda lett a lehetőség. Ezután az Újpest átvette a mérkőzés irányítását, de igazi nagy helyzetet sokáig nem tudtak kialakítani, a Vukmir-Vass kettős középen nagyon jól állta a sarat. A 74. percben az addigi legnagyobb helyzetet hagyta ki Hrepka, aki hat méterről lőhetett a bal oldalról, a rövidet vette célba, ám Balajcza nagy bravúrral védett. Három perccel később Cseke előtt adódott gólszerzési lehetőség a másik oldalon, Lázoktól kapott pontos labdát jobbról, kapásból elvállalta tíz méterről, alig tévedett. Két perc elteltével ismét az újpesti középpályás tüzelt, ezúttal sem sok hiányzott a gólhoz. De neki sem, és a pályán lévő többi játékosnak sem sikerült ezen az estén gólt szereznie, így gól nélküli döntetlennel ért véget a meccs.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Thomas Sowunmi, tízszeres magyar válogatott labdarúgó, a Dunaferr, Vasas, Ferencváros korábbi NB I-es játékosa értékelte:
Összességében igazságos döntetlen született. Az első játékrészben egy statikusan játszó Újpestet láthattunk, amelynek ugyan akadt néhány lehetősége, de az MTK-nak sokkal nagyobb helyzetei voltak. A második játékrészben lüktető volt a mérkőzés, ahogyan Cseke feljebb került, akadt is két nagyobb helyzete, amik azonban kimaradtak. Viszont ebben az időszakban is a vendégeknek adódtak komolyabb esélyei a gólszerzésre. Lázok János játékát emelném ki mindenképpen, beállásával lendületet vitt a lilák játékába, sokat küzdött és vállalkozott a kapu előtt.
Olvasói sztorik