NB I

A Haladást nem lehet legyőzni, ezúttal a Paks bánta ezt

Az ausztrál Williams ezúttal is betalált.

OTP bank Liga, 7. forduló

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Paksi FC 3-1 (1-1)

Sopron, Városi Stadion, 1375 néző
V: Karakó (Kelemen, Szert)
Haladás: Rózsa – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács L. (Overgoor 87.), Iszlai – Gaál, Rácz (Tóth 65.), Halmosi – Williams (Ars 81.).
Paks: Kemenes – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Laczkó (Szalai 81.) – Papp – Koltai, Kecskés (Jelena 64.), Bertus, Hahn – Haraszti.
Gólszerző: Gaál (27.), Williams (69.), Gévay (72., öngól) ill. Koltai (15.)

Király Gábor sérülése nem jött rendbe így Rózsa Dániellel a kapuban fogadta a Szombathelyi Haladás a Paks együttesét. A vasi kapusnak a 15. percben kellett volna először védeni, de Koltai büntetőjénél tehetetlen volt. A tizenegyes jogos volt, Halmosi megmozdulása után fújt a játékvezető.

A Haladás nem szeppent meg a bekapott góltól, Gaál a 27. percben bődületes, távoli szabadrúgásból egyenlített. A támadó kedvét meghozta a gól, a 37. percben szintén az ő próbálkozását követően kellett védenie Kemenesnek.

Nem volt rossz mérkőzés, annak ellenére sem, hogy viszonylag kevés helyzetet láthatott a találkozóra kilátogató 1500 néző.

A második félidőt a Paks kezdte aktívabban, de igazán veszélyes helyzet nem volt egyik oldalon sem. Aztán a Haladás produkált három olyan percet, ami eldöntötte a meccset.

Williams a 69. percben bődületes lövéssel vette be a vendégek kapuját, míg három perccel később Bosnjak beadását Gévay pörgette saját kapujába.

A végén még szépíthetett volna a Paks, de Rózsa nagy bravúrral védte Haraszti lövését. A találkozót az összességében jobban játszó Haladás megérdemelten nyerte meg.

A Szombathelyi Haladás utoljára az első fordulóban kapott ki, a legutolsó négy meccsét pedig megnyerte.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, a korábbi szövetségi kapitány Glázer Róbert értékelte:

– Kimondottan jó mérkőzés volt. Meglepődtem, mert azt gondoltam, hogy két passzívan játszó csapat lép majd pályára, de lehetett látni, hogy két nagyon jól felkészült gárda csapott össze. Egymásnak is ugrottak, az első huszonöt perc kimondottan jó iramú volt. A Haladás négy-kettő-három-egyes felállást választott, míg a Paks négy-egy-négy-egyes szerkezetben játszott. Rögtön a meccs elején tizenegyeshez jutott a Paks, amit be is lőtt – utána kicsit ellaposodott a játék, enyhe Haladás-fölény volt jellemző, majd ugyanúgy egy pontrúgásból jött az egyenlítés. A sorfal szélén álló paksi játékos befutott a rövid kapufához, ezzel pedig egy szombathelyi játékos is befutott a tizenhatoson belülre, amivel megzavarta Kemenest – ebből lett a gól. A második félidő kimondottan iramos játékot hozott, a Paksnak egy-egynél több lehetősége is volt a gólszerzésre, de úgy nézett ki, hogy egyik fél sem tud előnyt szerezni – a stabilitás mindkét oldalon megvolt. Lógott a levegőben a Paks-gól, de Williams szerzett vezetést a Haladásnak egy gyönyörű lövésből, majd kicsivel utána mára három-egy volt az állás egy öngóllal, egy szép támadás végén. Ennek ellenére sem adta fel a Paks, egy kimondottan jó iramú meccset játszottak a felek, és örömteli, hogy sok fiatal játszott.

Olvasói sztorik