NB I

Pontot szerzett Kispesten az újonc

Gól nélküli döntetlent játszott a Gyirmót a Honvéd vendégeként.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Bp. Honvéd – Gyirmót FC 0-0
Bozsik-stadion, 1180 néző. Játékvezető: Szilasi
Honvéd: Horváth A. – Ikenne-King (Vasziljevics, 64.), Lovric, Baráth, Botka (Palmes, 79.) – Hidi, Kamber, Gazdag – Koszta, Bobál G. (Holender, 54.), Vernes. Edző: Marco Rossi
Gyirmót: Sebők – Nagy S., Balogh B., Lázár, Présinger –Kiss M., Paku –Madarász, Beliczky (Gyurján, a szünetben) – Nagy O. (Tóth N., 68.), Csiki (Simon Attila, 90.). Edző: Urbányi István

A Honvéd az újonc, és a mezőnyben egyedüliként nyeretlen Gyirmótot fogadta az élvonal hetedik fordulójában, vasárnap. A hazaiak közül a góllövőlistát vezető Eppel Márton, valamint Hajdú Ádám és Nagy Sándor sérülés, Bobál Dávid pedig eltiltás miatt nem lehetett ott a keretben. A vendégek közül Bori Gábor, Filkor Attila, Horváth Adrián, Szekeres Adrián, Lengyel Dániel, Szegi Vince, Sallói Dániel és Vass Patrik hiányzott sérülés miatt, Simon András pedig beteg.

A harmadik percben Csiki Norbert lövése kerülte el a kaput. A 12. percben Vernes szöglete után Bobál Gergely fejelt a kapu mellé. Négy perccel később egy lepattanó labda Hidi Patrik elé került, aki 18 méterről fölé lőtt. A 22. percben Kamber nyolc méterről eleresztett lövése pattant szögletre egy védő lábáról. A 35. percben Koszta szöglete után Hidi fejelt kapu fölé 13 méterről. Négy perccel ezt követően Présinger lőtt kapura egy szabadrúgást, Horváth András bravúrral hárított. Hamarosan Csiki Norbert 20 méteres szabadrúgását ütötte szögletre a kispesti kapus, majd a vendégszöglet után Lázár bombázott a kapu fölé.

A szünet előtt Bobál Gergely elől mentett Balogh Béla a tizenhatoson belül, Sebők Zsolt megfogta a labdát, amit a játékvezető hazaadásnak minősített. A közvetett szabadrúgást az alapvonal közeléből, nagyjából az öt és felesről Koszta Márk a kapu fölé vágta.

A fővárosi együttes irányította a játékot az első felvonásba, voltak is lehetőségei, de a vendégek kontrái is veszélyt rejtettek magukban.

A szünet után Ikenne-King ívelte a kapu elé a labdát, némileg lecsúszott a lábáról, de majdnem így lett veszélyes, ám Sebőköt nem lepte meg és lehúzta. Ezt követően egy kényszerítő után Bobál Gergely néhány méterről mellé lőtt. Az 57. percben Madarász lőtt tíz méterről, a pattogós labda majdnem becsapta Horváth Andrást, de másodikra sikerült fognia a labdát.

A 62. percben Vernes tört egyedül a kapura, de Sebők jó ütemben érkezett és sikerült mentenie. Hat perc elteltével egy vendégszöglet után Paku Roland fejelt fölé. A 80. percben Hidi Patrik lőtt kapura, egy védőről azonban szögletre pattant a labda. A 88. percben Gyurján tálalt Paku elé, azonban az életerős lövés a kapu fölött hagyta el a játékteret. Egy perc múlva Koszta szöglete után Baráth csúsztatott, de Sebők hatalmas bravúrral védett.

(forrás: honvedfc.hu)

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Honvéd korábbi vezetőedzője értékelte.

– Megszámoltam a gyirmóti szurkolókat, igen kevesen voltak. A meccs is olyan volt. A Gyirmót szorgalmas hangyaként játszott, beállt sündisznó állásba. Ezt nem tudta feltörni a Honvéd. Volt pár kreatívnak mondható labdajáratás, de semmi egyéb. A győriek elérték, amit akartak, vagyis idegenben pontot csíptek Budapesten.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik