NB I

Mészöly periodizációban gondolkodik

Doll szerint nem érdemeltek győzelmet, Pintér nagyon örül az egy pontnak - edzői értékelések.

Haladás – Paks 3-1

Mészöly Géza, Haladás: – Nagyon büszke vagyok a csapatra: egy hét alatt ez a harmadik mérkőzés, ráadásul egy debreceni túra után. A középpályán létszámfölénye volt a Paksnak az első negyedórában, de mégis sikerült egyenlítenünk. Félidőben megbeszéltük, hogy még szűkebbre vesszük a csapatjátékot. Mindig gólt szeretnénk szerezni, nagyon örülök, hogy gólra gólt rúgtunk: azért vagyok boldog, mert mentünk az újabb és az újabb találatért. Tudjuk, hogy hosszú a szezon, szép a mostani helyezésünk: tavaly még hármat sem nyertünk zsinórban, most összejött a négy. Nincsen sértődöttek, Gaál Bálint és Rózsa Dániel akarata példaértékű, akkor mutatják meg, mire képesek, amikor kell. Büszke vagyok Tóth Mátéra is, megint csereként kapott lehetőséget, és ügyesen tette-vette a labdát. Tartottunk attól, hogy a Paks még a buszt is betolja a kapu elé, így a félidőben szóltam, hogy a repertoárból vegyük elő az átlövést, ezt megtette most David Williams, így csodálatos találatot szerzett. A háromhetes szünetben felméréseket végzünk, megpróbáljuk a formát megőrizni. Periodizációban gondolkodunk, szeretnénk a Vidi és a Vasas ellen is ott folytatni, ahol ma abbahagytuk.

Csertői Aurél, Paks: – Nem kezdtünk rosszul, helyenként jól is játszottunk, gólt rúgtunk, de kiegyenlített volt az első félidő. Fordulás után a Haladás akarata érvényesült, mi pedig nem tudtunk válaszolni a góljaikra. Agresszívabban kellett volna játszanunk, a csatáraink csődöt mondtak.

(forrás: nyugat.hu)


Ferencváros – Mezőkövesd 2-2

Thomas Doll, FTC: – Azt hiszem, ha valaki olyan helyzetetek nem tud kihasználni, mint amiket mi kihagytunk, az nem érdemli meg a győzelmet. Régóta vagyok edző, de számomra szokatlan, hogy pontokat lehet így veszíteni, leadni. Jól játszottunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de azon még dolgoznunk kell, hogy ki tudjuk őket használni.

Pintér Attila, Mezőkövesd: – A Fradi-pályán feljutó csapatként pontot szerezni óriási dolog. Szeretném megköszöni a szurkolóinknak és a játékosaimnak a kitartást és az akaratot. A cseréknek köszönhetően stabilabbak tudtunk lenni és jobb lett az előre-játékunk is. Reálisan kell nézni a dolgokat, nincs hiányérzetem. Nagyon örülök az egy pontnak, amit szereztünk.

(forrás: mezokovesdzsory.hu)


Újpest – MTK 0-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Mint mindig, amikor az MTK ellen játszunk, nagyon fontos megjegyezni, hogy Torghelle és Kanta ott játszik, akik mindig képesek egy villanással eldönteni a meccset. Türelmesen járattuk a labdát, amivel sajnos az ő malmukra hajtottuk a vizet. Sokszor próbálkoztunk, mentünk előre, de néha csak fejetlenül, nem gondolkoztunk. Mindkét együttesnek voltak lehetőségei, így igazságos döntetlen született. Négy-öt támadó szellemű játékossal játszottunk, de sajnos nem kaptak időben labdát, nem tudtuk őket jó helyzetbe hozni. A Mezőkövesd ellen Windecker kilencven percet játszott, most pihentettem, és ő olyan poszton szerepel, amelyet könnyen tudok rotálni. Nyerni akartunk ma is, és mivel Cseke támadóbb szellemű, ezért őt állítottam a helyére.

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Először is szeretnék az Újpest sorozatához gratulálni, örülök, hogy el tudtunk csípni egy pontot. A minimális célunkat elértük, megbecsülöm ezt a döntetlent, kúszni-mászni kell minden pontért. Kevés lehetőséget adtunk az Újpestnek, próbáltunk kontrára játszani. Nem tudom, hogy miért nem játszhatott Korozmán a meccsen, nem az én tisztem ezzel foglalkozni, csakis a mérkőzésre és a szakmára koncentráltam már a mérkőzés előtt is.


Diósgyőr – Vasas 1-1

Szamosi Tamás, másodedző, DVTK: – Nem szeretnénk semmilyen komolyabb elemzésbe belemenni, ez nem az én feladatom. Mind a két fél elégedett lehet az egy ponttal. Mélyről érkeztünk, nem voltunk jó passzban. Egy kis szerencsével megnyerhettük volna ezt a találkozót, de szerintem a Vasas edzője ugyanezt elmondhatja. Gratulálok a játékosoknak, és köszönöm a közönség biztatását, nélkülük sokkal nehezebb lett volna. Annyit ígérhetek, hogy lesz ez még gördülékenyebb is.

Michael Oenning, Vasas: – Elégedett vagyok az eredménnyel, három mérkőzés egy héten belül megmutatta a nyomát, ezt tetézte az, hogy hátrányba kerültünk a mérkőzésen. Szerencsére hamar egyenlítettünk, és továbbra is listavezetők vagyunk. Ez azért fontos, mert a háromhetes szünetben mosolyogva, vidáman dolgozhatunk. Szórakoztató, izgalmas meccset játszott egymással a két csapat, mindkét fél akarata dicsérhet. Annyit még megjegyeznék, hogy a diósgyőri pálya talaja olyan, mint a Vasasé.

(forrás: boon.hu)


Honvéd – Gyirmót 0-0

Marco Rossi, Honvéd: – Nagyon nehéz mérkőzésre készültünk, arra számítottunk, hogy a Gyirmót ránk fog várni, védekezni fog és kontratámadásokkal akar gondot okozni. Ez a mérkőzésen be is igazolódott, körülbelül háromszor jutottak el a kapunkhoz. Nagy helyzet nem alakult ki, mi nem tudtunk elég átütően játszani. Helyzeteket kialakítottunk ugyan, de hiányzott fentről a minőség. A támadószekcióból Eppel hiányát nagyon megéreztük, nem tudtunk gólt szerezni, eredménytelen volt a játékunk.

Urbányi István, Gyirmót: – A mi helyzetünkben minden pontnak óriási jelentősége van, különösen igaz ez a háromhetes szünet előtt. Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy mik azok a kihívások, amikkel meg kell küzdenünk. Egyrészt a sérültjeink tovább színesedtek egy eddig nem ismert fajtával, Simon András a mérkőzés előtt került kórházba, műtőasztalra. Az a fajta minőség, amivel a magunk javára tudnánk fordítani a mérkőzést, még mindig hiányzik. Azt érzem, hogy az NB I és NB II közötti ritmus, dinamika – még mindig – nem mindenkinek jön zsigerből. A magunk szintjén szervezetten, fegyelmezetten tettük a dolgunkat. Mindkét csapat szervezetten, fegyelmezetten játszott. Az eddigi meccsekhez képest az első félidőben éreztem azt, hogy lett volna lehetőségünk, hogy egy-egy kontrajátékot végigjátsszunk. A másodikban kicsit kipukkadtunk. Nem tudom, hogy ez kondicionális vagy mentális probléma volt, vagy csak hogy négy vereség után tartsuk az eredményt.

(forrás: honvedfc.hu)

Olvasói sztorik