NB I

Elvitt egy pontot a Mezőkövesd a Groupama Arénából

Az első félidőben rengeteg ziccert hagyott ki a Fradi, ez pedig alaposan megbosszulta magát.

OTP Bank Liga, 7. forduló

Ferencvárosi TC – Mezőkövesd-Zsóry FC 2-2 (1-0)
Groupama Aréna, 5242 néző. Játékvezető: Bognár T.
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Hüsing, Leandro, Ramírez – Varga R. (Busai, 83.), Trinks (Gyömbér, 72.), Gera, Nagy D. – Djuricin (Sesták, 83.), Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Devecseri, Hudák, Fótyik – Egerszegi – Pauljevics (Baracskai, 46.), Tóth B. (Hegedűs D., 46.), Bacelic-Grgic, Kink (Sós, 62.) – Strestík. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerzők: Djuricin (10.), Nagy D. (82.), illetve Hudák (62.), Bacelic-Grgic (79.)

A Gyirmót ellen ha nem is magabiztosan, de ismét győzelmet aratott az azt megelőzően két meccsen keresztül nyeretlen Ferencváros. Most a másik feljutó, a Mezőkövesd jutott nekik ellenfélül. Pintér Attila csapata a biztató rajtot követően zsinórban háromszor kikapott és már kieső helyen várhatta a 7. fordulót.

A Fradi kezdőjéből ezúttal kimaradt Michal Nalepa; a túloldalt Gohér Gergő kimaradásán húzhattuk fel a szemöldökünk. Előbbi helyén Hüsing, utóbbién Fótyik Dominik kezdett.

Nem sokáig tartott a Fradinak, amíg feltörte a mezőkövesdi reteszt. Az aktívabban kezdő zöld-fehérek már a 10. percben vezetést szereztek, miután Varga Roland passza után Djuricin kilépett a védők mögött és elhelyezte a labdát Tujvel mellett (1-0).

A 16. percben Nagy Dominik került lövőhelyzetbe, de Tujvel szögletre ütötte a rövidre érkező labdát. Nem sokkal később Böde lőtt 22 méterről, Tujvel ezt is hárította. Futószalagon jöttek a helyzetek, a 22. minutumban Nagy Dominik gurított Bödéhez, a regnáló gólkirály ziccerben nem tudta ellőni a szlovák hálóőr mellett.

Ezután kissé kiszabadult a Mezőkövesd, Pauljevics beadását Hüsing nem jól vágta ki, így Strestík 17 méterről lőhetett, Leandrónak blokkolnia kellett, így kevéssel a kapu mellett ment el a labda. Tiszavirág életű volt a feltámadás, ugyanis másodpercekkel később már Trinks közeli próbálkozását kellett hárítania Tujvelnek. Alighogy sikerült kivágni a labdát, Gera visszaszerezte, majd Vargához passzolt. A szélső szépen engedte maga elé, majd ballal a jobb felsőbe csavart volna, de centikkel célt tévesztett.

A 28. percben Varga adott be parádésan jobb oldalról, Trinks az ötös előterében teljesen egyedül fejelhetett, de Tujvel közelébe bólintott, a kapusnak még így is bravúr kellett a védéshez. Másodpercekkel később a korábbi FTC-középpályás Tóth Bence a saját tizenhatosáról lazán gurított volna Egerszegihez, de ő nem is számított a labdára, így Gera robbanhatott be, lapos lövése fél méterrel suhant el a kapufa mellett.

A 34. perc elején Varga Rolandnak a közelébe sem mentek a kövesdi védők, így száz százalékban zavartalanul célozhatott, a jól vágódó lövést Tujvel nehezen tolta ki. A 40. minutumban jött az újabb lehetőség, amikor Varga Roland lépett ki, középen Djuricin védő nélkül érkezett, a passz pontos is volt, de az osztrák támadó elrúgott a labda mellett.

A 43. percben Trinks fordulhatott rá elég tisztán 15 méteren, de ezt sem tudta elhelyezni Tujvel mellett. Később Nagy Dominik lépett ki az ötös sarkától kissé kifelé, bal oldalt, Djuricin jött középen, de a beadás túl mély volt neki, a labda élesen keresztbe gurult a kapu előtt. Ezzel ért véget az első félidő, amely ugyan csak egygólos hazai vezetést hozott, de a játék képe alapján ennek a sokszorosát is meglőhették volna a zöld-fehérek.

A félidőben Tóth Bencét Hegedűs Dávid, Pauljevicset Baracskai Roland váltotta a kövesdieknél. Négy perc elteltével Djuricin került ziccerbe, miután Nagy Dominik kiugratta, de a támadó csúnyán mellé lőtt.

Az 57. percben Djuricin gurított középre jobb oldalról, Trinks könnyedén megelőzte a félidőben beálló Hegedűst, de a német középpályás döbbenetes módon 9 méterről is mellélőtt. Ezt követően jöttek a meccs első sárgái, Devecseri, Egerszegi és Varga egy incidensért kapott lapot.

A 60. percben Trinkset vágták fel a tizenhatos vonala előtt néhány centivel, a szabadrúgást Leandro lőtte rá, a sorfalról fölé pattant. A szöglet után Trinks fejelt Tujvel kezébe. A 62. minutumban Kinket Sós váltotta.

A 63. percben teljesen váratlanul egyenlített a Mezőkövesd. Strestík végzett el egy szabadrúgást 35 méterről, oldalról. A labdát a 11-es pont magasságában Fótyik tovább csúsztatta, éppen Bacelic-Grgic elé. A középpályás elpiszkálta Dibusz felett, a gólvonalon pedig Hudák lesgyanús módon söpörte a kapuba (1-1).

Nem tudott akkora helyzeteket kialakítani a Ferencváros, mint a gólt megelőzően. A 70. minutumban Baracskai sárgult be Dilaver felvágásáért. A szabadrúgás után Djuricin lőtt mellé, majd Gyömbér állt be az ipari mennyiségű ziccert kiahgyó Trinks helyett.

A 79. percben váratlanul megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. Strestík újabb távoli szabadrúgást löbbölt középre, Bacelic-Grgic pedig megelőzte Bödét, Leandrót, Hüsing eltűnt, így könnyedén fejelt a kapuba (1-2).

Villámgyorsan egalizált a Fradi: a 82. minutumban Nagy Dominik száguldott el, Devecseri rettenetes elkésett, így a balszélső 8 méterről, élesebb szögből bombázott a rövid felsőbe (2-2).

Ezután jöttek a ferencvárosi cserék: Sesták Djuricin helyére állt be, Varga Rolandot Busai váltotta. Természetesen rendkívüli időhúzásba kezdett a vendégcsapat, Tujvel is emiatt sárgult be a 88. percben. Két percre rá Gera csavart fölé veszélyes szabadrúgást. A ráadás nem kevesebb mint 5 perc volt. A 92. minutumban Baracskai futott Nagy Dominik felé a tizenhatoson belül, de nem rúgott alá. A Fradi-támadó ennek ellenére elesett, Bognár Tamás jól vette észre a műesést, így sárga lappal díjazta a hazai játékost.

A Mezőkövesd a hajrában elvesztett két pontot, de ezt aligha bánja. Egyrészt a címvédő ellen szerzett egy egység kiváló egy bennmaradásra pályázó együttestől, másrészt az első 45 perc alapján többgólos hátránnyal is fordulhattak volna. A Fradi újabb fájdalmas buktát könyvelhet el, amellyel már biztosan marad a Vasas mögött a 7. fordulót követően.

Olvasói sztorik