NB I

Vasas-pont a Diósgyőr otthonából

Miskolcon sem kapott ki az angyalföldi együttes, így őrzi vezető pozícióját az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 7. forduló

Diósgyőri VTK – Vasas FC 1-1 (1-1)
Miskolc, 2873 néző. Játékvezető: Erdős
DVTK: Rados – Lázár Pál, Lipták, Tamás M., Nemes (Kitl, 76.) – Dausvili, Elek – Vela (Griffiths, 83.), Bognár I., Bacsa – Makrai (Oláh B., 69.). Megbízott edző: Szamosi Tamás
Vasas: Nagy G. – Risztevszki (Vaskó, 81.), Korcsmár, Debreceni – Szivacski, Vida M., Berecz, Hangya – Ádám M. (Saglik, 69.), Pavlov, Remili (Novák, 81.). Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerzők: Bacsa (35.), illetve Ádám M. (37.)

A listavezető Vasas a jó rajtja után visszaeső Diósgyőr vendége volt az élvonal hetedik fordulójában. A miskolciaknál ráadásul Nikházi Márk hárommeccses eltiltását kezdte meg a hétvégén, s a hét közben szintén kiállított vezetőedző, Horváth Ferenc is csak a lelátóról követhette az eseményeket.

Nagy lendülettel kezdett a házigazda, a Vasasnál csak másodpercekig volt a labda. A DVTK folyamatosan nyomást gyakorolt ellenfelére, de nagyon komoly helyzetig nem jutott el – egy Lipták-lövést kellett védenie Nagynak. Egy gyengére sikerült Vasas-fejes jelentette az első vendég helyzetet, míg a másik kapu előtt továbbra sem jutottak el az utolsó passzok a csatárokhoz. Egészen a 35. percig: Bacsa Patrik törte át a Vasas védelmét a szélen – egészen a félpályáról indult –, labdával is lefutotta védőjét, majd belsővel a hosszúba helyezett (1-0).

Alig egy perccel később már kettő lehetett volna közte, de előbb Nagy védett bravúrral, majd az üres kapu torkából egy védő tisztázott. A fordulásból Ádám Martint nem támadták meg elég határozottan, a Vasas játékosa pedig irgalmatlan gólt lőtt ballal (1-1) – hidegzuhany! Ezt követően lüktetővé vált a játék, mind a Diósgyőr, mind a Vasas bátrabb lett, de újabb gól nem esett a szünetig.

Remili szöglete hozta az első lehetőséget a második játékrészben, de Vida nem tudta irányítani a fejest, ami így mellé szállt. A játék képe hasonló volt, mint az első félidő elején, annyi különbséggel, hogy most a vendégek akarata érvényesült inkább.

A hajrába érve Rados percei következtek: egymás után több komoly kísérletet kellett hatástalanítania a DVTK kapusának. Egy Vasas-szöglet jelentette a következő veszélyt, Pavlov azonban fölé fejelt. Lázár Pál szerezhetett volna vezetést a hazaiaknak, de lekésett egy csúsztatásról.

Az utolsó percekre újabb csatárt, Griffiths-t is pályára küldte Szamosi Tamás megbízott vezetőedző, de ő sem tudott sokat lendíteni a játékon: 1-1 lett a vége, így a Vasas továbbra is őrzi vezető pozícióját, míg a DVTK ötmeccses nyeretlen szériával vonul háromhetes pihenőre.

Olvasói sztorik