NB I

Oenning: esélyesként lépünk pályára Diósgyőrben

A Vasas vezetőedzője szerint előfordulhatnak kisebb változtatások a kezdőben.

Az éllovas Vasas vasárnap Diósgyőrbe látogat az NB I hetedik fordulójában. Az angyalföldiek hivatalos honlapjának a csapat vezetőedzője, Michael Oenning mondta el a várakozásait a mérkőzéssel kapcsolatban, valamint az azt követő bajnoki szünetről.

– Idegenbeli mérkőzés lesz, ami mindig más felkészülést igényel, mint a hazai. Főleg a Diósgyőr ellen, ahol magyar viszonyok közt sok a szurkoló és egyedi a hangulat, amire fel kell készülnünk.
Esélyesként megyünk a mérkőzésre, de nem árt óvatosnak lennünk. Még dolgozunk azon, hogy milyen taktikával álljunk neki a mérkőzésnek. Hétközi fordulón vagyunk túl, tehát nem tartom kizártnak, hogy kisebb változtatásokat fogunk végrehajtani a csapat összetételén.
Egyelőre ezek még csak a gondolat szintjén vannak meg, de a kellő időben meghozzuk a megfelelő döntéseket – kezdte a nyilatkozatát Oenning. – Az első mérkőzéseken, amiket megnyertek, látni lehetett, hogy tudnak jól focizni, de a Ferencváros elleni nagyarányú vereség mély nyomokat hagyott a játékosokban, úgy tűnik, mintha kiestek volna a ritmusból. Mindettől függetlenül az a helyes hozzáállás, hogy ha nagyon komolyan vesszük a DVTK-t.

A német szakember aztán kitért arra is, hogy mivel fogja tölteni az időt a csapata a válogatott mérkőzések alatti szünetben, hiszen a következő fordulót csupán szeptember 10-én rendezik az első osztályban.

– Ez annak a függvénye, hogy mennyi játékosra számíthatok egyáltalán. Bíztam benne, hogy sok játékost hívnak be a különféle válogatottakba, mert megérdemlik. Ugye az már kiderült, hogy Korcsmár, Hangya és Vida a jövő héten a felnőtt válogatottal készülnek. Az majd később derül ki, kikre számít közülük Bernd Storck a szűkített keretben. Risztevszki a macedón válogatottba, míg James a kanadai válogatottba kapott meghívót. Utóbbi utazása még bizonytalan a sérülése miatt. Az U21-es válogatottban számolnak az Ádám, Nagy Gergely, Berecz, Szivacski és Osváth ötössel. Ez egy csapatnyi, 10 játékos. A felkészülésünket ahhoz igazítjuk, hogy milyen feladatokat lehet egyáltalán elvégezni a fél kerettel. Természetesen nem tétlenkedünk majd, ki fogjuk használni a rendelkezésre álló időt, részben munkával, részben pihenéssel is, hogy utána újult erővel tudjunk nekilátni az előttünk lévő feladatoknak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik