NB I

Rasszizmussal vádolják a paksiakat; az MLSZ nem büntetett

Horváth Ferenc DVTK-edző szerint furcsa dolgok történtek játékvezetői szempontból a meccsen.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a DVTK-val szemben vasszigorral járt el, miközben a paksiak rasszista megnyilvánulásai és a szövetségnek címzett kiírásai felett szemet hunytak a grémium tagjai – írja a boon.hu a Paks–DVTK meccs kapcsán.

A lap szerint a szerdai, Pakson elszenvedett vereség, a 2–1 után csütörtökön 3–1-et kaptak a diósgyőriek. Mármint a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától, a paksi gólszerző, Nikházi Márk és a piros-fehérek szakvezetője, meccsre szóló eltiltás tekintetében.

Horváth Ferenc felidézve az eltiltásának előzményeit megjegyezte: furcsa dolgok történtek játékvezetői szempontból, hiszen a DVTK csatára, Griffiths öt percig azért hiányzott a pályáról, mert a nadrágja alatt fekete alsót viselt, és ezt annak ellenére le kellett vennie, hogy a lába színétől nem igazán ütött el, illetve, hogy Bacsa 11-es gyanús helyzetét követően, a diósgyőriek reklamálására érdekes válasz érkezett a „sípmestertől”, illetve hogy a 80. percben azért figyelmeztették a szakvezetőt, hogy ne kiabáljon, mert az behallatszik a tévés közvetítésbe. Horváth Ferenc azt viszont elismerte, hogy a második bekapott gól után elvesztette a fejét és belerúgott egy labdába, ami a pálya mellett volt.

Nikházi Márk, aki három meccses eltiltást kapott, úgy idézte fel az ezt kiváltó körülményeket, hogy a paksi bajnoki után, a pályáról lefelé jövet felfokozott állapotban volt, amikor a hazai drukkerek beszóltak neki, ő pedig visszaválaszolt. A középpályás a boon.hu-nak elismerte, hogy ezt nem lett volna szabad, de azt félreértésnek tartja, hogy a mellette levonuló ötödik játékvezető úgy értelmezte az elhangzottakat, hogy a megjegyzése a játékvezetői team felé irányult.

A hazai oldalról viszont megtorlatlan maradt a fegyelmi bizottság részéről – többek között – a “Sz.rházi Nikházi, Miskolc Afrika” rigmusok és a Griffith lecserélésénél jól hallható huhogás is, amelyek a tévés közvetítés alatt is tisztán hallhatóak voltak.

A szövetségi ellenőr az egész mérkőzés alatt a kerítésen látható és egyértelműen az MLSZ-nek címzett kiírásokról sem vett tudomást. Lehet, hogy az ilyen üzenetek kihelyezése lehet a jövő útja a büntetések elkerülése érdekében? – teszi fel a kérdést a lap.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik