NB I

Középhátvédé a forduló legjobb teljesítménye

Stef Wils alaposan kivette a részét a Debrecen legyőzéséből.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította a forduló csapatát a futballelemző cég, az InStat értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint szétbontani, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 6. fordulóban álomcsapatunk 4-5-1-es felállásban „kerül pályára”.

A 6. forduló álomcsapata

Hegedűs (MTK, 279) – Poór (MTK, 274), Wils (Haladás, 293), Leandro (Ferencváros, 269), Ramírez (Ferencváros, 279) – Varga R. (Ferencváros, 290), Bartha (Paks, 286), Trinks (Ferencváros, 270), Kanta (MTK, 280), Halmosi (Haladás, 253) – Torghelle (MTK, 289)

A hatodik fordulóban a hatodik különböző kapus áll képzeletbeli csapatunk gólvonalán, miközben Varga Roland a szezon legjobb jobbszélső-teljesítményét hozta, Wils pedig a második legjobb középhátvédet, míg Ramírez a legjobb balhátvéd az idényben. Az álomcsapat teljes átlaga 278, ami egy hajszállal van az évad átlaga alatt (279).

Ezúttal egy középhátvéd, méghozzá a belga Stef Wils lett a forduló lejobb játékosa, ami összhangban áll azzal, hogy viszonylag gólszegény fordulót zárt az NB I. A Haladás bekkje csapatával együtt lehúzta a rolót Debrecenben, ebből 1 gólpasszal, 1 lövéssel, 53/43 sikeres passzal, 15-ből 12 megnyert párharccal, 5 labdavesztéssel és 8 labdaszerzéssel vette ki a részét – az InStattól 293 pontot kapott.

A forduló csapatába kerüléshez közel állt még az MTK-s Vukmir, a Haladás győztes gólját szerző Williams és a Fradival nyerő Böde Dániel.

Két leggyengébb teljesítményről számolhatunk be a 6. körből, hiszen a Rangadó.hu hagyományosan külön értékeli a kezdő- és cserejátékosok pontszámát. Előbbiek közül a honvédos Holender Filip lett a legrosszabb (147), utóbbiaknál a mezőkövesdi Bacelic-Grgic mindössze 143-al zárt. A Honvédnál egyébként több pocsék performansz is született, Eppel 150-et, Vernes 157-et, Horváth András 158-at, Botka 155-öt, Bobál 148-at, Koszta 155-öt kapott.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Olvasói sztorik