NB I

Gyirmótról a válogatottba – Bernd Storck keretet hirdetett

NB II-es játékos is van a névsorban; a magyarok kapitánya újoncokat is tesztel Telkiben.

A szövetségi kapitány kijelölte azt a 18 fős keretet, amely augusztus 22-től egyhetes összetartáson vesz részt Telkiben.

A magyar válogatott a sikeres Európa-bajnokságot követően szeptember 6-án kezdi meg szereplését az oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában. A felkészülés két részből áll: augusztus 22-én, hétfőn a keret itthon szereplő játékosai kezdik meg a munkát, kiegészülve néhány olyan labdarúgóval, akik az elmúlt időszakban mutatott teljesítményükkel felhívták magukra a kapitány figyelmét, és most bizonyíthatják, hogy érdemes számolni velük a keretben.

A második héten csatlakoznak a kerethez a légiósok, ekkor már csak a feröeri mérkőzésen számításba vett labdarúgók készülnek majd Telkiben.

A visszavonulását nemrégiben bejelentő Király Gáborra és Juhász Rolandra értelemszerűen már nem számíthat a kapitány, Gera Zoltán viszont jelezte, hogy továbbra is a csapat rendelkezésére áll, ezért ő ezúttal is tagja a keretnek.

Hat olyan fiatalt találunk a névsorban, akik még szerepelhetnek az U21-es válogatott keretében, és érkeznek Telkibe abszolút újoncok is, akik a bajnokságban nyújtott teljesítményükkel szolgáltak rá a meghívóra, mint például a diósgyőri Bognár István és a kispesti Eppel Márton, illetve ismét a többiekkel készül a Videoton FC támadója, Kovács István.

Bernd Storck az MLSZ honlapján elmondta: az első heti összetartás intenzív munkával, fizikai tesztekkel, felmérésekkel telik majd, az edzőtábor utolsó napján pedig egy tesztmeccs zárja a programot, az ellenfél a szeptember 1-jei, Liechtenstein elleni Európa-bajnoki selejtezőjére készülő U21-es válogatott lesz.

A kapitány hozzátette, az újonnan behívott játékosok mostani kerettagsága nem jelenti azt, hogy máris a tétmeccsekre készülő nemzeti csapat tagjának érezhetik magukat, de ebben a pár napban esélyük lesz egy lépéssel közelebb kerülni a válogatotthoz.

– A behívott játékosok mindegyike bizonyított már valamilyen formában, néhányan aktuális jó teljesítményükkel, mások képességeikkel hívták fel magukra a figyelmet. Szeretnék mindenkiről pontosabb képet kapni, a fizikai tesztek eredményei mellett közvetlen tapasztalatot gyűjteni személyiségükről, képességeikről egyaránt. A keret tagjainak lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák, a közeli vagy távolabbi jövőben helyet követelhetnek maguknak a válogatottban – fogalmazott a kapitány.

– Hálás vagyok a kluboknak a lehetőségért, hogy korábban elkezdhetjük a felkészülést a fontos vb-selejtezőre, ez lehetőséget ad arra, hogy új játékosok is bizonyíthassanak Telkiben. Ezen kívül köszönöm a szurkolók megértését is, hiszen az összetartás miatt az utolsó pillanatban változott az NB I programja – tette hozzá Bernd Storck.

Az augusztus 22-én kezdődő edzőtáborozás kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Videoton FC)

Védők: Baki Ákos (MTK), Botka Endre (Bp. Honvéd), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Hangya Szilveszter (Vasas), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (Debrecen), Lang Ádám (Videoton FC)

Középpályások: Bognár István (Diósgyőr), Csiki Norbert (Gyirmót FC), Elek Ákos (Diósgyőr), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC), Nagy Dominik (Ferencváros), Vida Máté (Vasas)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd)

Olvasói sztorik