NB I bajnokok ligája

„A Vasas-játékosok és az albánok lába is megremegett volna, ha bent szurkol a tábor”

A Fradi korábbi játékosa, Balog Zoltán saját bőrén tapasztalta meg, hogy hangosabbak a vendég szurkolók a Groupamában.

A legutóbbi hétvégén a Ferencváros nagy meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Vasas ellen. A zöld-fehérek egy héttel azelőtt Pakson sem tudtak nyerni, mindössze egy döntetlenre futotta az atomvárosban. A Rangadó.hu a Fradi korábbi játékosát, Balog Zoltánt kérdezte a kilencedik kerületiek jelenlegi helyzetéről.

– A Vasas elleni bajnoki mérkőzés teljes egészét nem láttam, csak utólag néztem meg az összefoglalót. Az alapján kijelenthető, hogy egyértelműen több helyzete volt a Fradinak, nem érdemelt vereséget, Djuricin minimum három gólt lőhetett volna. Persze a fociban nincsen ha, de ha ezek közül valamelyik is bemegy, akkor most nincs miről beszélni – kezdte a nyilatkozatát a Fradival két bajnoki címet és két Magyar Kupa győzelmet is besöprő hátvéd.

– Nehéz arról beszélni, hogy gyengébb lett-e a keret a tavalyihoz képest. Valószínűleg Djuricint és Hüsinget is azért igazolta le Doll, mert látta őket játszani, szakmailag feltérképezte az új focistákat. A Diósgyőr elleni meccsen például látszódott, hogy technikás, képzett játékos az osztrák, rúgott is két gólt. A BL-kiesésen már kár rágódni, nyilván mindenkinek fájt, de elmúlt. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok is nagyon sajnálják, és annak ellenére, hogy hagyhatott a lelkükben nyomot, ők is tudják, hogy jönnek a következő meccsek, amiken teljesíteni kell. Nem hátra kell tekinteni, hanem előre, és ezt ők meg is teszik – folytatta a jelenleg osztrák alsóbb osztályban futballozó játékos.

Balog Zoltán elmondása szerint biztos abban, hogy a tavalyi szezon nem fog megismétlődni, azaz a Ferencváros nem fogja nagyon simán megnyerni a bajnokságot, viszont a jelenlegi bukdácsolás sem fog sokáig tartani.

– A kezdeti kis hullámvölgyből hamar ki fognak lábalni a játékosok, és vissza foglalják a méltó helyüket a tabella élén. Kívülállóként nehéz megmondani, hogy szakmailag mi nem stimmel, hiszen talán nem lett rosszabb a keret és a szakmai stáb sem. Minden csapat életében vannak rossz periódusok, a Fradinál tavaly szinte egyáltalán nem szembesülhettünk ilyennel, most jött el ez az időszak – mondta honlapunknak Balog Zoltán, aki egy nagyon fontos problémára is kitért, és kiemelte, hogy saját bőrén tapasztalta meg, milyen az, amikor nincsenek bent a szurkolók a stadionban.

– Nagyon rossz ez a jelenlegi helyzet, hiszen tudom jól, mint volt játékos, hogy a szurkolók átlendíthetik a holtponton a pályán lévőket. Például, ha most a Vasas ellen igazi hangulat lett volna, biztos vagyok benne, nyert volna a csapat, csak úgy, mint az albánok ellen, hiszen remegő lábbal jött volna ki az ellenfél a gyepre. Bízom benne, hogy minél hamarabb megoldódik ez a helyzet, és visszatérnek az ultrák a helyükre, nagyon hiányoznak a lelátóról. A DVTK ellen én is kint voltam a meccsen, és saját bőrömön tapasztaltam, hogy a vendég szurkolóktól volt hangos a Ferencváros saját stadionja, ez nagyon rossz érzés volt. Ha bent lett volna a rendes tábor, eltörpültek volna a vendégek. A második játékrészben természetesen lehetett hallani a kintiek buzdítását, még úgy is, hogy én a távolabbi részen ültem.

Olvasói sztorik