NB I

Ismét győzött, így továbbra is listavezető a Vasas

Az angyalföldiek 2-0-ra nyertek a Honvéd ellen.
OTP Bank Liga, 6. forduló
Vasas FC – Bp. Honvéd 2-0 (1-0)
Illovszky-stadion, 4375 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Vasas: Nagy Gergely – Vaskó, Burmeister, Risztevszki, Hangya – Berecz, Vida, Remili, Szivacski (Osváth, 52.) – Ádám M. (Saglik, 75.), Pavlov (Czvitkovics, 77.). Edző: Michael Oenning
Honvéd: Horváth A. – Botka (Vernes, 74.), Lovrics, Bobál D., Baráth – Nagy Gergő (Vasziljevics, 60.), Hidi, Gazdag – Holender (Ikenne-King, 50.), Eppel, Koszta. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Berecz (29.), Remili (72.)
Kiállítva: Bobál D. (47.)

A listavezető Vasas a Bp. Honvédot fogadta az élvonal hatodik fordulójának szerdai játéknapján. A kezdőrúgást a kardvívás kétszeres olimpiai bajnoka, a Rióban is győztes Szilágyi Áron végezte el.

Eleinte többet birtokolta és magabiztosan járatta a labdát az angyalföldi együttes, de nem tudott a kapu elé kerülni, a kezdeményezést viszont nem engedte át a kispestieknek. A 18. percben Pavlov a tizenhatos sarkáról lőtt, Horváth András második próbálkozásra tudta megfogni. A huszadik percet követően is a házigazdák voltak fölényben, de egyik csapat sem tudott igazán nagy helyzeteket kialakítani.

Nem sokkal később a Honvéd vált aktívabbá, a 27. percben Holender eltekert egy szabadrúgást a sorfal fölött, de Nagy Gergely leért és megfogta. A túloldalon Hangya iramodott meg, visszapasszolt a középen érkező Berecz Zsombornak, aki néhányat tolt a labdán, majd 30 méterről rálőtte és gyönyörűen vágódott be a kapuba (1-0).

A találat után sem hagyta kibontakozni a vendégeket a Vasas, amely folyamatosan megakasztotta ellenfele támadásait. A szünet előtt nagy helyzet maradt ki: Vida egy átvételt követően tekert, de néhány centivel a kapufa mellett szállt el a labda.

A második felvonás elején rögtön megfogyatkozott a Honvéd: Bobál Dávid buktatta a megiramodó Ádám Martint, ezért megkapta második sárga lapját és el kellett hagynia a pályát. Az 55. percben egy újabb hazai akció végén Hangya adott be, Remili pedig senkitől sem zavartatva a kapufa mellé lőtt. A 65. percben Berecz lövését védte Horváth, a kipattanót Pavlvov befejelte, de lesen tartózkodott.

A 72. percbn Remili szabadrúgása után veszélyesen közeledett a labda a kapu előterébe, Horváth András fel akarta kapi a földről, de kissé ügyetlen volt és a lába között begurult a labda (2-0). A 78. percben Koszta csúsztatott kapura, ám mellé ment. A Honvéd próbálkozott, de nem tudott igazán veszélyes helyzeteket kialakítani. A 81. percben nagy kavarodás támadt a Vasas tizenhatosán belül, végül Osváth vágta ki a labdát a mezőnybe.

Egy perccel később Eppelt szerelték a tizenhatoson belül, a labda Gazdag elé pattant, aki telibe találta a kapufát.

(forrás: vasasfc.hu)

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Kiss László, a Vasas egykori válogatott csatára értékelte:

– Nagyon fontos és megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott a Vasas. Sokkal jobb volt a hazai csapat, aminek – gondolom – a Honvéd nem örült. A kispestiek játéka nekem nem tetszett, többet vártam tőlük. A Vasas nem volt túl nagy feladat elé állítva, véleményem szerint egy teljesen sima mérkőzésen sima hazai siker született. Azt lehetett látni, hogy a hazaiak nagy önbizalommal játszottak. Az első percekben még meglepte őket a Honvéd, amely elkezdett támadni, kicsit odaszorítani, de nagy gond nem lett belőle. Ha valamiért el lehet marasztalni a Vasast, az az, hogy ahelyett, hogy agyonverte volna az ellenfelét – erre volt lehetősége –, „csak” egy biztos, megnyugtató győzelemre ment rá. Mindenki látta, hogy nyer a Vasas, ebbe mindkét fél belenyugodott.

Olvasói sztorik