NB I

Ismét egy Böde-góllal nyert a Fradi

A bajnok Ferencváros 1-0-ra nyert az újonc Gyirmót vendégeként az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

OTP Bank Liga, 6. forduló

Gyirmót FC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Gyirmót, 4000 néző. Játékvezető: Szőts
Gyirmót: Sebők Zs. – Nagy S., Balogh B., Lázár P., Présinger – Csiki (Gyurján, 70.), Kiss M., Madarász (Beliczky, 78.), Paku – Simon András, Máté J. (Tóth N., a szünetben). Vezetőedző: Urbányi István
FTC: Dibusz – Dilaver, Leandro, Hüsing, Ramírez – Nagy D. (Csernik, 80.), Gera, Trinks (Gyömbér, 58.), Varga R. (Nalepa, 70.) – Böde, Sesták. Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerző: Böde (17.)

A dobogó tetejéről éppen a legutóbbi hétvégén elszenvedett hazai vereség miatt lecsúszó Ferencváros az öt forduló után még nyeretlen, sereghajtó Gyirmót vendége volt az OTP Bank Liga hétközi fordulójában. A szerda esti időpont ellenére telt ház, négyezer néző fogadta a csapatokat.

Többször próbálkozott az első percekben a Fradi, de Sebőknek nem kellett közbeavatkoznia: vagy a védők szabadítottak fel, vagy elkerülte a lövés a kaput. A 17. percben azonban megingott a hazai védelem: Sesták centerezését többen is kivághatták volna, a labda viszont végül eljutott Böde Dánielhez, a rutinos válogatott csatár pedig öt méterről nem hibázott (0-1).

Tovább rohamozott a Ferencváros: Trinks fejesénél, majd Gera lövésénél is Sebők védett, csak úgy, mint Varga próbálkozásánál, illetve az azt követő, kapura kanyarodó szögletnél. Trinks ismét az alapvonal közeléből próbálkozott, de utóbbi csatát is a gyirmóti kapus nyerte. Riválisa, Dibusz Dénes sem maradt munka nélkül: a félidő hajrájába érve Kiss Máté kísérletét ütötte ki. Kellett ez a védés a vendégeknek, akik így előnnyel vonulhattak szünetre.

Dilaver blokkolt egy hazai próbálkozást az ötvenedik perc környékén, ez volt az első jelentősebb momentum a második félidőben. Trinks szabadrúgását követően Böde csúsztatott kapura, de Sebők ismét résen volt.

Egy óra telt el a játékból, amikor Sesták növelhette volna a különbséget, a kaput viszont nem sikerült eltalálnia a támadónak. Nagy Dominik passzával talán Bödét kereste volna, de inkább kapura tartott a kísérlet, a labda viszont nem jutott túl Sebők kapuson.

Az utolsó húsz percben már nem igazán történt említésre méltó esemény: mindkét fél kihasználta utolsó cseréit, de a Fradi nem kockáztatott, míg a Gyirmót játékában nem igazán volt meg az egyenlítéshez szükséges plusz. Gera lövése még közel volt a gólhoz, de Sebőköt nem tudta meglepni, és bár végül közel volt az egyenlítéshez a Gyirmót is a legvégén, Gyurján kísérleténél Dibusz mentett – minimális, 1-0-s sikert aratott a Fradi, így továbbra is üldözi a listavezető Vasast.

Olvasói sztorik