NB I

Williams találata döntött a Nagyerdőben

Pontes vereséggel folytatta a DVSC kispadján, a Haladás 1-0-ra nyert az OTP Bank Liga 6. fordulójában.

OTP Bank Liga, 5. forduló

Debreceni VSC – Swietelsky-Haladás 0-1 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2367 néző, Játékvezető: Erdős.
DVSC: Danilovics – Kuti, Brkovic, Mészáros, Korhut – Jovanovic (Ferenczi, 79.), Djelmic (Bereczki, 65.) Varga, Horváth – Tisza (Castilion, 65.), Kulcsár. Vezetőedző: Leonel Pontes.
Haladás: Rózsa – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács, Iszlai – Németh, Rácz (Gaál, 54.), Halmosi (Tóth M., 90.) – Williams (Ars, 67.). Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gólszerzők: Williams (60.)

Óvatosan, tapogatózva kezdtek a csapatok, majd a 3. percben Kulcsár Tamás szerzett labdát a Haladás térfelén, a debreceni támadó az akció végén éles szögből, 8 méterről Rózsa kapuja fölé lőtt. Ezen a helyzeten kívül az első tíz percben nagyjából csupán kóstolgatták egymást a felek, majd a 11. percben a jól mozgó Kulcsár visszagurítását Jovanovics bombázta fölé 15 méterről. A hazaiak kezdték jobban a meccset.

Az első negyedóra végén ismét a DVSC vezetett szép támadást, amelynek végén Djelmic lövését blokkolta egy szombathelyi játékos. A 20. percben előbb a felhúzódó Kuti távoli próbálkozása fél méterrel fölé szállt, majd Horváth Zs. tüzelt kapásból mellé. A Haladásnál pillanatokig volt csak a labda, a zöld-fehérek beszorultak saját kapujuk elé.

Az első félidő egyértelműen a Debrecené volt, a Loki más sebességben futballozott, melynek köszönhetően felborult a pálya. A Haladás első lövésére a 44. percig kellett várni, Bosnjak laposan belőtt labdáját Halmosi kapásból csúnyán eltörte, így Danilovics könnyedén felszedte a játékszert. Az első próbálkozás meghozta a szombathelyiek lövőkedvét, előbb Williams löketét védte a hajdúságiak hálóőre, majd Németh Márió centikkel tévesztett csak célt.

A második játékrész ugyanolyan lassú iramban indult, mint az első, hosszú percekig nem akadt helyzet a kapuk előtt. Az 52. minutumban Rózsának akadt dolga, Tisza távoli szabadrúgás húzta le. Néhány perccel később a Hali hagyta ki a találkozó addigi legnagyobb helyzetét: Halmosi labdát szerzett az alapvonal közelében, hajszálpontos középre adását azonban Williams senkitől sem zavartatva 4 méterről fölé belsőzte. A 60. percben aztán megszerezte a vezetést a Hali. Bosnjak sokadik hatalmas bedobása egy vendégfejen megcsúszott, a lesipuskás Williams pedig közelről a hálóba bólintott. (0-1)

A bekapott gól után rögtön próbált ritmust váltani a DVSC, Horváth Zsolt ziccerénél azonban Rózsa hatalmas bravúrral szögletre tolta a labdát. A 79. percben is közel volt az egyenlítéshez a Loki, de a csereként beálló Ferenczi 12 méterről, kissé balról a hosszú kapufa mellé lőtt. A hajrában már nem akadt nagyobb helyzete a Debrecennek, a Haladás remekül őrizte előnyét, és aratott 1-0-ás győzelmet idegenben.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Gyarmati András sportmenedzser, A-licences edző értékeli hamarosan:
– Ragyogóan kezdte a találkozót a DVSC, amely úgy játszott, ahogy hazai pályán kell egy csapatnak. Végig irányított a Loki az első félidőben, és megvoltak a lehetőségei is, de talán nagyobb nyomás alá kellett volna helyezni a szombathelyieket, és akkor vezetéssel mehetett volna szünetre. A második félidőre tompábban jött ki a hazai csapat, a Haladás pedig kezdeményezőbb lett, és sikerült egy gólt is szereznie, ami végül el is döntötte a meccset. A Debrecen a bekapott találat után már nem tudott újítani, így a Hali megőrizte előnyét és elvitte a három pontot. Az első félidőben megvoltak a DVSC lehetőségei, és talán okosabb, higgadtabb befejezésekkel előnybe kerülhetett volna. Mivel a Haladásnak sikerült gól szereznie, azt kell mondanom, hogy megérdemelten nyert.
Olvasói sztorik