NB I

Októberben játszhat először új stadionjában az MTK

A Sporting elleni meccsre sem szeptember 21-én kerül sor.

Közeleg az Új Hidegkuti Nándor Stadion átadójának időpontja. Az mtkbudapest.hu többek között ennek kapcsán készített hosszabb interjút az MTK elnökével, Deutsch Tamással.

– A beruházás alapos előkészítése, a bontási munkálatok elvégzése és a kivitelező kiválasztását szolgáló nyilvános közbeszerzési eljárás sikeres lebonyolítása után tavaly, október 27-én kezdődtek el az Új Hidegkuti Nándor Stadion és környezetének építési munkálatai. November 16-án, a klub 127. születésnapján leraktuk az új stadion alapkövét és ahogy az elmúlt 8-10 hónapban, úgy most is örömmel mondhatom, hogy minden az eredeti terveknek megfelelően alakul, az építkezéssel határidőre elkészülünk és szeptember 15-én érvényes használatbavételi engedélye lesz a létesítménynek – fogalmazott Deutsch.

A stadionavató mérkőzésre eredetileg szeptember 21-én, a Sporting Lisbon ellen került volna sor.

– Az építkezés határidőre befejeződik, de érthető okokból új időpontot kellett keresnünk a stadion avatóünnepségének. Az indok prózai: szeptember 21-re, a magyar válogatott feszített világbajnoki felkészülési programja miatt az MLSZ bajnoki fordulót iktatott be az OTP Bank Liga menetrendjébe. Természetes volt tehát, hogy változtatunk, így a stadionavató új időpontja 2016. október 12. lesz. Köszönet és hála a portugál klub vezetőinek azért, hogy zokszó nélkül beleegyeztek a módosításba – mondta Deutsch, aki külön kiemelte: a portugál klub megtiszteltetésnek veszi a meghívást és legerősebb csapatával, ingyen lép majd fel Magyarországon.

Az ünnepélyes mérkőzés csúszása miatt az első, ott játszott bajnokira is később kerül sor. Deutsch elmondása szerint ezt majd október 22-én, a Gyirmót ellen rendezik.

Az új stadionokban érzékeny téma a jegyár. A Groupama Arénával szemben ugyanis gyakori kritika, hogy a modern létesítményben az árakat nem az átlag magyar pénztárcájára szabták.

– A legdrágább jegyünk 4900 forint lesz, viszont egy három fős család is ugyanennyiért tud bejönni egy bajnoki mérkőzésünkre. Itt külön szeretném felhívni a figyelmet a családi szektorra, ahová rendkívüli kedvezményekkel várjuk a szülőket, a nagyszülőket gyermekeikkel, unokáikkal. A családi szektor közvetlenül a VIP szektor mellett lesz. Gyermekmegőrzővel, animátorokkal segítjük az apukákat, anyukákat, hogy a szülők, nagyszülők akkor is nyugodtan tudják nézni a mérkőzést, ha a kicsik figyelme lankad – mondta erről az elnök.

Az MTK Budapest a pozitívan értékelhető EL-szereplés után erősen beragadt az NB I rajtjánál, hiszen öt meccset követően mindössze a 11.

– Szörnyen érzem magam, szurkolóként és klubelnökként egyaránt. Talán még soha nem rajtolt ilyen rosszul a labdarúgócsapat, amióta a nemzeti bajnokság első osztályában szerepel. Azon nem csodálkozom, hogy a szurkolók „fejeket követelnek”, mert két-három egymás utáni vesztes mérkőzést követően a világ szinte minden táján így éreznek a drukkerek. Ne feledjük azonban, hogy ez a csapat két éve otthontalan, járja az országot meccsről-meccsre! Játszottunk „hazai mérkőzést” a Bozsik Stadionban, az Illovszky Rudolf Stadionban, a Dunaferr Arénában, a Pancho Arénában, a Szusza Ferenc Stadionban és Gyirmóton is. Az egyébként sem túl izmos nézőszámunk tovább csökkent. De ami a szurkolóinkat illeti, én mindenek előtt köszönetet szeretnék mondani mindannyiuknak a támogatásért, a csapat, a klub melletti kiállásért! – zárta szavait Deutsch Tamás.

Olvasói sztorik