NB I

Sokszínű lett a forduló csapata

Hat különböző gárda játékosai alkotják az álom tizenegyet, a Haladás a legdominánsabb.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította a forduló csapatát a futballelemző cég, az InStat értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint szétbontani, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. Az 5. fordulóban álomcsapatunk 4-4-2-es felállásban „kerül pályára”.

Az 5. forduló álomcsapata

Nagy G. (Vasas, 255) – Dilaver (Ferencváros, 274), Lipták (Diósgyőr, 289), Nalepa (Ferencváros, 279), Mohl (Újpest, 277) – Németh M. (Haladás, 253), Kovács L. (Haladás, 280), Iszlai (Haladás, 283), Nagy D. (Ferencváros, 272) – Williams (Haladás, 283), Eppel (Honvéd, 349)

Ritkán láthatóan sokszínű lett az 5. forduló válogatottja, hiszen nem kevesebb mint 6 különböző alakulat tudhat magáénak legalább egy játékost. A legtöbbet a Haladás adja (négyet), hárommal büszkélkedhet a Ferencváros, de delegál a Vasas, a Diósgyőr, az Újpest és a Honvéd is – érdekes módon a Videoton nem, miután Dilaver kevéssel jobbnak bizonyult Loic Negónál. Ami az értékelések átlagát illeti, nem kiemelkedően magas, de rengeteg volt a remek teljesítmény és összességében valamivel magasabb lett, mint az eddigi forduló csapata-átlagok átlaga (281, szemben a 279-el).

A 4. fordulós remek teljesítményt is sikerült felülmúlnia Eppel Mártonnak, aki 349-es értékével ezúttal már kérdés nélkül lett a forduló legjobb játékosa. A 25 éves csatár újabb duplája mellé még egy további lövéssel próbálkozott, kétszer szabálytalankodtak vele szemben, 17 passzából 13 volt pontos, 22 párharcából 8-at nyert meg, 15 labdavesztésére 1 labdaszerzés jutott.

A forduló csapatába kerüléshez közel állt még Gazdag Dániel, Hahn János és három, egyforma értékelést (248) kapó középhátvéd, Bobál Dávid, Vaskó Tamás, valamint Kare Risztevszki. A hat meccsről általánosságban is elmondható, hogy rengeteg volt a kiemelkedő teljesítmény, sok olyan játékos maradt le a tagságról, aki az előző körök során ugyanezzel a pontszámmal könnyedén befért volna.

Most a Gyirmót csapatában született a forduló leggyengébb egyéni teljesítménye, az egykoron a válogatottsághoz is közel álló Völgyi Dániel 150-es értékelést kapart össze.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Olvasói sztorik