NB I

A Videoton ellen szerezte meg első győzelmét az MTK

A levegő ura, Torghelle Sándor szállította a három pontot.

OTP Bank Liga, 6. forduló

MTK Budapest – Videoton FC 1-0 (0-0)
Dunaújváros, 704 néző Játékvezető: Pintér Cs.
MTK: Hegedüs L. – Vadnai, Vass Á., Vukmir, Poór – Korozmán (Szatmári I., 74.), Kanta, Borbély, Vogyicska (Katona M., 93.), – Torghelle, Hrepka (Jakab D., 82.).Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Lang, Szolnoki – Juhász R., Pátkai – Suljic, Lazovics (Feczesin, 57.), Bódi (Kovács I., a szünetben) – Géresi (Barczi, 64.). Vezetőedző: Henning Berg
Gólszerzők: Torghelle (64.)

A hét tétmeccs óta nyeretlen MTK fogadta Dunaújvárosban az egyre inkább magára találó székesfehérváriakat. A fővárosiak formája is javuló formát mutatott azonban az összecsapás előtt, hiszen a legutóbbi, debreceni fellépésük alkalmával egy hajszál választotta el őket a három pont megszerzésétől.

Lassan indult be a mérkőzés az első negyedórában, csupán Lazovics 16 méterről leadott kísérlete volt lényeges, a lövése viszont nem jelentett nagy problémát Hegedüsnek. Nem sokkal később felébredt az MTK, és két percen belül kétszer is nagy esélyük akadt a gólszerzésre. A 20. percben Hrepka rúgta el a labdát Kovácsik mellett, ám Lang a kapuvonalon megakadályozta a gólt, kapufára sikerült mentenie. Egy perccel később Torghelle hozta helyzetbe ismét Hrepkát, a csatár lövésénél pedig ismét Kovácsiknak kellett észnél lennie. A 30. percben egy eléggé vitatott szituáció következett: Borbély becsúszva rúgta fel Negót a büntetőterület előtt – vagy már a tizenhatos vonalán -, a játékvezető viszont csak szabadrúgást ítélt, ebből azonban nem alakult ki veszély. A szünetig már nem forogtak veszélyben a kapuk, 0-0-val mentek pihenőre a játékosok.

Fotó: vidi.hu

A sörért való sorban állás után mindenki visszatérhetett a második játékrész első izgalmasabb pillanatára, hiszen az csak az 57. percben jött el, amikor Juhász Roland fejelte a jobb alsó sarok mellé Kovács beadását. Három perccel később harmadik ziccerét hagyta ki Hrepka, a támadó ismét Torghellétől kapott szép kiugratást, ám Kovácsik bravúrral hárította a lövést. A 64. percben azonban már ő is tehetetlen volt, hiszen a levegő ura ismét megvillant, Torghelle Sándor Poór precíz beadását bólintotta közelről a kapuba, 1-0. A gól után azonnal cserélt Henning Berg, ám Barczi beállása sem hozott nagy Vidi-helyzeteket, hiába birtokolta többet a labdát a vendég csapat. Sőt, a 77. percben majdnem növelte előnyét az MTK, Borbély szabadrúgása centikkel kerülte el a fehérvári kaput. Az utolsó percekre még próbált fokozni a tempón a Videoton, Suljicnak meg is volt a lehetősége a tizenhatoson belül, hogy kapura lőjön, de sokáig várt, így szerelni tudták a fehérmezesek. A 89. percben még Feczesin is egyenlíthetett volna, ám közeli fejese középre ment, így nem okozott gondot a hálóőrnek. Több találat nem született, egy góllal nyert az MTK, és megszerezte az idényben az első győzelmét.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Gáspár József, az MTK egykori válogatott kapusa értékelte:
– Csak gratulálni tudok az MTK-nak, minden csapatrészben felülmúlták a székesfehérváriakat. Sokkal okosabban játszottak a kék-fehérek, és teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést a helyzetek számát tekintve is. Az MTK védelme nagyon stabilan állt a lábán, Vukmir és Vass Ádám középen megbízható párost alkottak, és Poór Patrik is jó meccset játszott. Tudatosan, és nagyon jól építették fel a kontrákat a hazaiak, Torghelle Sándor pedig elöl nagyon sok mindent megtett a három pontért. A Videotontól több kellett volna a pontszerzéshez.
Olvasói sztorik