NB I

Pintér Attila megtanítaná nyerni a csapatát

Fáj neki a Mezőkövesd gyenge helyzetkihasználása. Edzői értékelések, videók!

Gyirmót – Ferencváros 0-1

Urbányi István, Gyirmót: – Nem kérdés, hogy melyik a jobb csapat, de ma is saját magunknak sikerült gólt rúgnunk. Örömteli volt látni, hogy férfias jelenetek voltak a pályán, ha ezt az agresszív játékot tudjuk folytatni, már csak minőséggel kell hogy párosulnia. Még egy mérkőzésünk van a válogatott szünetig, bízom benne, hogy utána számíthatunk a sérültjeinkre. Dávid és Góliát küzdelmében nehéz megmondani, hogy mi lobbantja lángra a tüzet. Nekünk száztíz százalékot kell produkálnunk, hogy bárki ellen esélyünk legyen. Forma-1-es nyelven szólva: egyetlen kanyarban sem hibázhatunk.

(forrás: kisalfold.hu)

Thomas Doll, Ferencváros: – Nagyon jó minőségű pályán játszhattunk. Nagy százalékban birtokoltuk a labdát, de az utolsó passzok hiányoztak, így nehézkesek voltunk a kapu előtt. Abban kell jobbnak lennünk, hogy a pálya utolsó harmadában sikeresebben futballozzunk, és meglepjük az ellenfeleinket. Nem jó ugyanis, ha az utolsó tíz percben izgulni kell az eredmény miatt. Erről beszélni fogunk a csapattal is. Nem elég, ha csak a területet védjük, le is kell támadni a labdás embert, ezen javítani kell. Megvan a három pont, nem kaptunk gólt, pipáljuk ki ezt a meccset. Van egy pár játékos, aki magával küzd, azt üzenem nekik, hogy találják meg gyorsan magukat, mert együtt többre vagyunk képesek. Több tűzre lenne szükség tőlük. A Gyirmótnak pedig sok sikert kívánok!

(forrás: fradi.hu)


Debrecen – Haladás 0-1

Leonel Pontes, DVSC: – Négy helyzetünk volt az első félidőben, gólt kellett volna lőnünk, ha sikerül, másképpen alakul a mérkőzés. A második félidő első húsz percében nem játszottunk jól, az ellenfél erősebb volt ebben a periódusban. Sajnos a figyelmetlenségünkből gólt tudott szerezni a Haladás. Megpróbáltunk harcolni az egyenlítésért, de nem sikerült, a csapatot kicsit fáradtnak éreztem. Az ellenfél jól védekezett, nagyon megnehezítették a dolgunkat.

Mészöly Géza, Haladás: – Percről percre egyre inkább elhitte a csapat, hogy van itt keresnivalója. Nagyon küzdöttek egymásért a játékosok. A Debrecen remekül futballozott a mérkőzés első részében, bár a végén nekünk is voltak helyzeteink. Nagyon kellettek Rózsa Dani védései, és az, hogy a védők mindig menteni tudtak. Kellettek a jó egyéni teljesítmények, de elsősorban csapatként voltunk erősek.

(forrás: dvsc.hu)


Mezőkövesd – Újpest 0-2

Pintér Attila, Mezőkövesd: – Meg kell tanulnunk nyerni. Nem jó dolog, ha minden meccs után azzal kezdjük, nem lehet ilyen gólokat kapni, ez az NB I. Az Újpestnek kimondott helyzete egy volt, de rúgott két gólt és elvitte a három pontot. Amíg mi bármilyen lehetőséggel kaput sem találunk, addig nem tudunk nyerni. Mindenki mindent elkövetett a győzelemért. A játékunk egyre inkább érik össze, igaz, eredményben nem mutatkozik meg. Amíg nem élünk a lehetőségekkel, s az ellenfél a minimális számú helyzetét berúgja, ez születik. Az esetleges játékvezetői tévedésekről nem mondok véleményt, más dolga őket értékelni. Mindenki tudja, mi a célunk, ez nem változott, sok meccs van még hátra. A Ferencváros ellen is felkészítjük a csapatot, lehet, hogy azt a mérkőzést mi nyerjük helyzet nélkül. A csapat most is megtesz mindent az eredményért, a szurkolók kiszolgálásért. Ilyen szériában vagyunk, aki tesz a jobbításért, annak a játék, az eredményesség is forgandó lesz.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nehéz mérkőzés volt egy nehéz ellenféllel szemben. A Mezőkövesd sokkal jobb annál, mint a helyezése, vagy pontjainak száma mutatja. Rendelkezik olyan játékosokkal, akik bármikor változtathatnak a mérkőzés eredményén és végkimenetelén. Kilencven percen keresztül koncentrálnunk kellett, nyerni jöttünk és sikerült is. Az első félidőben jól ment a játék, kontrolláltuk a mérkőzést, ekkor szereztük a két gólunkat, egyben volt a csapat. Úgy egyeztünk meg, hogy a második félidőben is ezt folytatjuk, de aztán hosszú labdákkal operáltunk, és a Kövesdnek is voltak gólveszélyes szituációi, de nem eredményeztek találatokat. Maradt a kettő-null, büszke vagyok a csapatomra, gratulálok nekik, ez már a negyedik győzelmünk zsinórban, reméljük, folytatjuk. Gratulálok a Kövesdnek is, sok sikert kívánok nekik a jövőben. A szezon eleji két vereségünk alkalmával is sok jó dolgot láttam, tudtuk, sok jó fiatal játékos van a keretben, akiknek még tapasztalatot kellett gyűjteniük. Most is könnyebben kellett volna nyernünk, de mérkőzésről-mérkőzésre gyűlik a tapasztalat, nő az összeszokottság, egyre jobban játszunk. A két vereség után a kiesés elleni küzdelemről kérdeztek, mondtam, hogy nem katasztrófa, de a mostani négy győzelem után sem beszélhetünk célról az európai kupában való indulásról. Találkozóról találkozóra szeretnénk egyre jobban játszani. Távlatokban nem gondolkozunk, csak a következő meccset megnyerni, s nyomást helyezni sem szeretnék a játékosokra irreális elvárásokkal. A szurkolók boldogok, folytatni kell, sok munkára van szükség, menni kell tovább a legjobb tudásunk szerint.

(forrás: mezokovesdzsory.hu)


Paks – Diósgyőr 2-1

Csertői Aurél, Paks: – Az látszott a játékunkon, hogy mindenképpen meg szeretnénk nyerni ezt a meccset. Ellenfelünk kontratámadásokra rendezkedett be. Az első félidőben számtalan helyzetünk adódott, igaz, hogy két kontrából a diósgyőrieknek is. Ezen a mérkőzésen a poklot és a mennyet is megjártuk. Nem adtuk fel, óriási tartalékokat mozgósítottunk. Mindent egy lapra feltéve támadtunk, aminek meg is lett az eredménye. Megvan az első győzelmünk.

(forrás: paksifc.hu)

Horváth Ferenc, DVTK: – Ma nem kezdtük olyan rosszul a mérkőzést, mint eddig többször, azt mondom, az első 10-15 percben még jól is futballoztunk. Utána való igaz, hogy a Paks jobban játszott, helyzeteket dolgozott ki. Ekkor kaphattunk volna gólt, igaz a végén nekünk is volt ziccerünk, amit berúghattunk volna. Összességében az első félidő nem a miénk volt. A második félidőben nagyon fegyelmezetten játszottunk, és a kontráink végig ültek. Megszereztük a vezetést is. Előtte benne volt, hogy gólt lő a hazai csapat, de utána nem éreztem a gólveszélyt. Végül mégis két gólt kaptunk az utolsó pár percben, ami megpecsételte a sorsunkat.

(forrás: dvtk.eu)


Vasas – Bp. Honvéd 2-0

Michael Oenning, Vasas: – Nem volt könnyű dolgunk, hiszen a Honvéd hasonló színvonalú csapat, mint mi vagyunk. Okosan, gyorsan játszanak, mi nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésre. Végig szervezettek voltunk, ritkán vesztettük el a rendezettségünket. A két gól nagyon jókor született. A mérkőzés fordulópontja a kiállítás volt. Nagyon jól állunk, minden élcsapattal játszottunk, de nem dőlhetünk hátra. Berecz Zsombor óriási gólt lőtt, legutóbb Ádám Martintól láttam hasonlót.

(forrás: vasasfc.hu)

Marco Rossi, Honvéd: – Jó csapat ellen jó mérkőzést játszottunk, mind futball szempontjából, mind taktikailag. A kedv, az akarat is megvolt. Sokat futottunk, sokat küzdöttünk, de elkövettünk három-négy nagy egyéni hibát, ami nagyon megbosszulta magát. Nem feltétlenül érdemeltünk volna vereséget, de most ez lett a vége. Mindkét fél semlegesítette a másik fél játékát az első félidőben, azért alakult ki mezőnyjáték. A Vasasnak az első félidőben két kontratámadása volt, ebből tudtak építkezni, ilyen megtörténik néha. Döntetlen mérkőzésnek tűnt, utána jött a kiállítás, ekkor már kénytelenek voltunk kockáztatni, a kockáztatásban pedig benne van, hogy vagy mi rúgjuk, vagy az ellenfél rúgja a gólt. Ez lehetett volna kiegyenlített mérkőzés, mert teljesen egy szinten voltunk a Vasassal, de egyéni hibák alapján a Vasas megnyerte a mérkőzést. Boldog vagyok, hogy játékban, taktikailag, akaratban a hibákat leszámítva jó meccset játszottunk. Erre lehet építkezni. A munkát elvégeztük, de az eredmény nem lett meg. Nem haragszom a csapatra.

(forrás: honvedfc.hu)


MTK – Videoton 1-0

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Nekem nagyon tetszett a mai mérkőzés. A sört és a bort literre mérik, a futballt pedig gólra – rendkívül boldogok vagyunk, egy erős csapat ellen szereztünk három pontot. Ez már kijárt a srácoknak. Kevés lehetőséget adtunk a Vidinek, a széleket jól lezártuk és ebből sikerült kontrákat vezetni, hála Istennek egy bement. Úgy gondolom, hogy ma megérdemeltük a három pontot.

Henning Berg, Videoton: – Nem játszottunk túl jó mérkőzést. Mindkét csapatnak nehéz dolga volt, de persze nekünk magunkra kell figyelni. Magunkról pedig azt tudom elmondani, hogy most nem játszottunk azon a szinten, amire képesek vagyunk. Nem alakítottunk ki helyzeteket, túl sok kontrát engedélyeztünk a második félidőben az MTK-nak, egyet pedig be is fejeztek. Kétségtelen, hogy ma lassabban játszottunk, mint eddig. Nekünk volt eddig a legtöbb mérkőzésünk a magyar csapatok közül, most pedig nekünk és az MTK-nak kellett egy nappal hamarabb játszanunk, mint a többieknek – ilyenkor ez is sokat számít. Ez nem lehet kifogás a mai teljesítményre, de ez is egy ok. Egyelőre még nem tartunk ott csapatként, ahol szeretnénk lenni. Sok munka áll még előttünk, fejlődnünk kell, hogy egyenletesen, jó szinten tudjunk játszani minden mérkőzésen.

(forrás: vidi.hu)