NB I

Osváthnak már hiányzott az éles mérkőzésen felszabaduló adrenalin

Súlyos sérülése után tért vissza a Vasas játékosa.

A hétvégi NB I-es fordulóban a félidőben állt be a Vasasba Osváth Attila, aki súlyos sérülése után tért vissza a pályára a Ferencváros ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen. A 20 éves játékos a klub hivatalos honlapján nyilatkozott arról, milyen érzés volt újra tétmeccsen szerepelni.

– Természetesen nagy öröm volt bennem, hiszen erre a pillanatra vártam már hosszú ideje. Mindenképpen különleges lett számomra ez a mérkőzés. Egyrészt borzasztó nehéz volt az elmúlt időszak, a rehabilitációval, a gyógytornákkal, mert végig ez a pillanat tartotta bennem a reményt, hogy ismét pályára léphetek. Másrészt nem akárhol, nem akármilyen ellenfél ellen „debütálhattam” a hosszú kihagyás után, és részese lehettem a csapatunk diadalának. De tíz hónap ide vagy oda, az elmúlt hetekben már éreztem, hogy egyre inkább kezdem visszanyerni a régi „válogatott” formámat. Egyre inkább kezdtem érezni a játékot is. Próbáltam mindent megtenni, hogy hasznos legyek a csapat számára. Hajtottam, futottam, amennyire csak az erőmből tellett. Bízok benne, hogy a szereplésemnek a következő hetekben, hónapokban lesz folytatása is – nyilatkozta Osváth Attila.

A hétvégi mérkőzés után a Rangadó.hu szakértője, Csank János is kiemelte a fiatal játékos jó játékát, szerinte a becserélése nagyon jó döntésnek bizonyult, hiszen levédekezte a bal oldal támadásait, ezáltal pedig a Fradi megbénult, hiszen a jobbon kevésbé tudtak akciót vezetni.

A szélső arra a helyzetre is kitért, hogy a korábban még az U20-as válogatott szövetségi edzőjeként is dolgozó Bernd Storck csinált belőle hátvédet, a hétvégén viszont ismét a régi-új posztján, szélső támadó középpályásként játszott.

– Igen, érdekes volt ismét a szélső támadó középpályás posztján játszani, noha mint már említettem, a Fradi elleni meccsen inkább a védekező munkám dominált. De ha Oenning mester e szerepkörben számít rám, akkor ott játszom, ha így lehetek hasznos a csapatnak. Már nagyon hiányzott az éles mérkőzésen felszabaduló adrenalin, az ezzel járó izgalmi állapot és természetesen a győzelem semmivel sem összehasonlítható mámora. Úgy érzem, nem izgultam túl az FTC elleni meccset. Hálás vagyok Istennek, hogy a súlyos sérülésem után ismét megkaptam a lehetőséget, hogy játszhassak. Bízom benne, hogy egyre több játéklehetőséget kapok vezetőedzőmtől és jó teljesítményemmel erőssége lehetek a csapatnak. Talán ismét megnyílhat a kapu számomra a felnőtt válogatottba, de most a legfontosabb, hogy a Vasas minél jobban szerepeljen a bajnokságban, egy egyre jobb formába lendülő Osváth Attilával a soraiban – zárta a vasasfc.hu-nak adott interjúját a játékos.

Olvasói sztorik