NB I

Olyan történt az NB I-ben, amire 2097 napja nem volt példa

Élen áll a Vasas.

Ki hitte volna ezt néhány hete? Parádésan szerepel a Vasas a labdarúgó NB I-ben. Az angyalföldiek nyolc esztendő elteltével vezetik ismét a tabellát, miután nagy meglepetésre 2-1-re legyőzték idegenben az éllovas Ferencvárost – kezdi cikkét a Blikk.

2907 napot követően található a legmagasabb osztály tabellájának élén az együttes, és ilyen menetelésre szinte senki sem számított. A Vasas nehéz éveket élt meg, 2012 és 2015 között például a másodosztályban sínylődött. A kieséshez a legutóbbi szezon közben is közel került, talán utolsó lehetőségként próbálkozott a vezetőség a változtatással, Simon Antal helyére a német Michael Oenninget nevezte ki a csapat élére januárban.

Akkor romokban hevert az együttes, a német trénernek azonban sikerült benntartania az első osztályban. A papírforma nehéz folytatást sugallt, de a csapat kirobbanó formában van: a Fradi mellett legyőzte az MTK-t, a Debrecent és a Videotont is – ez a négy klub indult a nemzetközi kupákban. A keretben nincsenek sztárok, de bizonyítják, egységes játékkal bármit el lehet érni.

– Most kell a földön maradnunk, nem szabad, hogy a játékosok elszálljanak maguktól, és álmodozzanak. Ez a szurkolók feladata, nekünk a pályán kell bizonyítanunk – próbálta lehűteni a kedélyeket Oenning.

Az edző persze elégedett, és reméli, nem ér egyhamar véget a menetelés.

– Kimondhatatlan az örömünk. Főleg, hogy kiváló ellenfelet, a Ferencvárost sikerült legyőznünk, amivel az első helyre léptünk fel. A célunk nem lehet más, mint folytatni jó szereplésünket! Most szusszanásnyit pihenhetünk, aztán szerdán ismét nagyon nehéz mérkőzésünk lesz – utalt a német arra, hogy játékosai a következő fordulóban a tabella harmadik helyén álló Honvédot fogadják.

Olvasói sztorik