NB I

A klubelnök elmondta, mi a Vasas sikerének tutka

A riói olimpikonok mellett a klub labdarúgói is remekelnek.

Markovits László, a Vasas elnöke úgy véli, a kiemelt fővárosi egyesületek között van egy egészséges és sportszerű verseny.

A klubelnök erről azután beszélt, hogy a labdarúgócsapat szombaton 2-1-re legyőzte a Ferencvárost az OTP Bank Ligában, és a zöld-fehérek vezetői közül többen is gratuláltak neki a vasasos sportolók olimpiai sikereihez.

– Ebből is látszik, hogy a kiemelt fővárosi egyesületek között van egy egészséges, de sportszerű verseny. Büszkék vagyunk az eredményekre, de ahogy korábban is hangsúlyoztam: most nekünk jött ki a lépés, de voltak és lesznek is olyan időszakok, amikor más klub tud ilyen sikereket elérni – fogalmazott a Vasas honlapján Markovits László.

Hozzátette: a mostani eredményesség talán legfontosabb hozadéka, hogy a Vasasban sportoló gyerekek „hihetetlenül lelkesek példaképeik eredményei miatt, és boldogok, hogy ők is a Vasashoz tartozhatnak”.

A Rióban szereplő magyar olimpiai csapat eddigi öt aranyérme mind vasasos sportoló – Szász Emese, Szilágyi Áron és Hosszú Katinka (3) – nevéhez fűződik.

Olvasói sztorik