NB I

Premier League-csapat figyeli a Videoton védőjét

Vinícusra ráadásul az angol másodosztályból is patinás klub figyelt fel.

Alig kezdődött el a honi NB I-es bajnokság, a magyar csapatok már túl vannak idei európai szereplésükön, vagyis ismét a jövőtől várhatja az üdvözülést a futballért rajongók tábora. A Videoton FC háza táján jelen pillanatban is csapatépítés zajlik, Henning Berg keresi a legalkalmasabb összeállítást, de az szinte biztos, hogy a nemzetközi átigazolási időszak augusztus 31-i zárásáig új játékos már nem érkezik Fehérvárra. De vajon lesz-e még távozó – teszi fel a kérdést a FEOL.hu cikke.

A csapat labdarúgóinak adatait böngészve kitűnik, hogy legkorábban öt játékos, Feczesin Róbert, Szolnoki Roland, Filipe Oliveira, Stopira és Paulo Vinícius szerződése jár le, mégpedig 2017. június 30-án. Filipe Oliveira kevés lehetőséget kap az idei szezonban, Szolnokival alapemberként számol a Vidi norvég trénere, Feczesin mostanában a fehérváriak gólvágója, és sérüléséig Stopira is stabil tag volt a kezdőben, éppúgy, mint a brazil hátvéd, Paulo Vinícius – foglalta össze a megyei lap.

Fotó: Vidi.hu

A jövő nyáron lejáró szerződésű futballisták közül Vinícius a legértékesebb a transfermarkt.de szerint, a német szakportál 800 ezer euróra taksálja a védőt, akinek értéke emelkedő fázisban van. Úgy tűnik, felkeltette más klubok érdeklődését is a Sao Paolóban nevelkedett, majd az uruguayi Atletico River Plate együtteséből még 2011-ben érkező brazil.

A Videoton legutóbbi Európa Liga-mérkőzésein két angol klub megfigyelői is jelen voltak, az angol másodosztályú Leeds United és a Premier League-ben szereplő Middlesbrough scoutjai is figyelték Vinícius játékát. Külföldi sajtóértesülések szerint a védő ügynöke, az uruguayi Matias Pittini jelenleg Londonban tartózkodik, ki tudja, talán a Vidi 26 éves belső védőjének jövőjéről tárgyal. Viníciusszal még nem hosszabbított szerződést a Videoton, így ha a fehérvári klub értékesíteni kívánja játékosát, akkor azt még most, vagy a téli átigazolási időszakban kell megtennie.

Olvasói sztorik