NB I

Pintér Attila: kivégeztük magunkat – edzői értékelések

Horváth Ferenc szerint a szünet után a vakok látni, a bénák járni kezdtek. Csertői nem szeretne összeesküvés elméleteket gyártani, de...

Ferencváros – Vasas 1-2

Thomas Doll, FTC: – Nincs sok mondanivalóm. Három meccsre elég helyzetünk volt. Nagyon sokat dolgoztak a fiúk, bátran, támadó szellemben játszottunk, de nem tudtuk belőni a lehetőségeinket, a kapu előtt hiányzott az igazán gólra törő mentalitás. Nagyon nagy kár ezért a meccsért, mert két-három góllal vezetnünk kellett volna, ehelyett a 89. percben kaptunk egy gólt, olyan meccset elveszítve, amit nem szabadna. Hullámvölgyről szó sincs, két hete rég nem látott szép játékot nyújtottunk, és ma is jó futballt játszottunk – viszont épp ez a jó játék teszi igazán fájóvá a mai vereséget.

(forrás: fradi.hu)

Michael Oenning, Vasas: – Bár az első félidő hosszabbításában kaptunk egy a gólt, ami bizonytalanná is tehetett volna minket, de a szünetben a játékosaimnak mondtam, hogy pariban vagyunk az otthon játszó ellenfelünkkel, erőnlétileg nagyon jó állapotban vannak és amennyiben továbbra is egységes csapatként lépnek fel, meglesznek a helyzeteink. Végeredményben egy jó csapat ellen nyertünk, bár némi szerencsével, de megdolgoztunk ezért. Kimondhatatlan az örömünk. Főleg, hogy egy kiváló csapatot sikerült legyőznünk, amivel az első helyre léptünk fel.

(forrás: vasasfc.hu)


Debreceni VSC – MTK Budapest 1-1

Leonel Pontes, DVSC: Az első közös meccsünk volt, természetesen mindenki szeretett volna győzni. Az első félórában több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, egy hiba után azonban labdát szerzett az MTK, és a kontra végén gólt szerzett. A döntetlenért harcoltunk, majd amikor sikerült betalálnunk, akkor a győzelemért hajtottunk. Még csak három közös edzésen vagyunk, a későbbiekben sokkal reálisabb képet lehet kapni a csapatról.

Teodoru Vaszlisz, MTK: Fegyelmezetten játszottunk, jól zártuk a széleket, a DVSC-nek nem volt helyzete. Tudtuk, hogy veszélyes beadásai vannak ellenfelünknek, de ezt megakadályoztuk. Fontos volt, hogy végre megszereztük az első találatunkat. Nyugodtan mentünk szünetre, mindent megbeszéltük, majd a második félidőben egy szabadrúgásból kaptunk egy olyan gólt, amire felkészültünk. A meccs előtt lehet, hogy aláírtam volna a döntetlent, de utólag van hiányérzetem.

forrás: dvsc.hu


Videoton FC – Mezőkövesd-Zsóry FC 2-0

Henning Berg, Videoton: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, szép támadásokat vezettünk, kombinatív játékot tudtunk bemutatni és lőttünk két gólt. A második játékrészben nem tudtunk ugyanilyen szinten játszani, de a védekezés rendben volt és úgy gondolom, hogy egy elmaradt büntetővel meglett volna a harmadik találat is. Összességében azért elégedett vagyok a győzelemmel és az első félidőben mutatott játékkal is. Volt néhány remek egyéni teljesítmény is ma este. Juhász Roland dominált a középpályán, fontos volt nekünk a játéka, Danko Lazovics minőségi játékot mutatott az első negyvenöt percben, Loic Nego pedig támadásban nyújtott jó teljesítményt. A többi magyar csapathoz képest sok mérkőzésen vagyunk túl, ezt valamennyire lehet érezni. Jövő héten még vár ránk fontos meccs, utána jön egy háromhetes bajnoki szünet, lesz időnk feltöltődni és készülni a szezon hátralévő részére. De természetesen készen állunk a jövő heti bajnokikra is, úgy érzem, hogy jó formában vagyunk, szeretnénk ugyanígy tovább folytatni.

Pintér Attila, Mezőkövesd: Először is gratulálni szeretnék minden olimpikonnak, aki Magyarországért küzd Rióban. Felkészülten jöttünk ide, de arra nem számítottam, hogy ilyen gólokat kapunk. Szöglet után luftot rúgunk, aztán nem megyünk az emberrel, majd duplán lekényszerítőznek a második gólnál… Mondhatom talán, hogy öt-hat perc alatt kivégeztük magunkat. Utána kezdtünk el bátrabban futballozni. Az utolsó passzaink viszont pontatlanok voltak, ha pontosabbak vagyunk a végjátékban, akkor több esélyünk lett volna a gólszerzésre. A második félidőben megmutatta a csapat, hogy van tartása, helyenként jól játszottunk, de a Vidi sokkal erősebb kerettel rendelkezik jelen pillanatban. Mi azon vagyunk, hogy minél erősebbek vagyunk, hogy elérjük a céljainkat és bennmaradjunk. Köszönöm szurkolóinknak, hogy ennyien eljöttek és biztattak minket ma este.

forrás: vidi.hu


Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Diósgyőri VTK 3-1

Mészöly Géza, Haladás: Remek első félidőt produkáltunk, gyönyörű gólokat szereztünk, nagyon egyben volt a csapat. A második 45 percet is jól kezdtük, megvoltak a helyzeteink az újabb gólokra – de aztán inkább már taktikusan futballoztunk. Nagyon akarta a sikert a csapat, örülök, hogy ismét két góllal győztünk. Büszke vagyok a csapatra. Örülök, hogy egyre többen látogatnak ki a meccseinkre és remek érzés volt a lefújás után együtt ünnepelni a szurkolókkal.

Horváth Ferenc, DVTK: A meccs elején megkaptuk a szokásos gólunkat, ami már sorozatban rányomja bélyegét a teljesítményünkre. Nem ütköztünk, nem nyertünk párharcokat, a játék valamennyi elemében alulmúltuk önmagunkat. A szünetben megkérdeztem a fiúkat, nem zavarja őket, hogy ennyi gólt kaptunk és önbecsülésüket, hogy ilyen könnyű gólokat kaptunk. Aztán a szünet után a vakok látni, a bénák járni kezdtek, erre a teljesítményünkre már lehet építeni. Sajnos későn jött a szépítő találatunk.

forrás: haladas.hu


Újpest FC – Gyirmót FC 3-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: Nagyon nehéz találkozón vagyunk túl, amelyet mi magunk tettünk azzá. Az első 45 percben nem sikerült egységes csapatként küzdenünk, hiányzott az akaraterő és a motiváció a fiúkból. A második játékrészre összeszedtük magunkat, és megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek akkor, ha mindenki kiadja magából a maximumot. Ezt a fajta hozzáállást szeretném állandósítani a fejekben, és akkor tovább menetelhetünk a bajnokságban.

(forrás: ujpestfc.hu)

Urbányi István, Gyirmót: – Ha kicsit nagyobb rutinunk van és elszántabbak vagyunk, megszerezhettük volna a második gólt is, akkor esélyünk lett volna a pontszerzésre. Volt néhány kontratámadásunk, amelyet végig kellett volna vezetni. Sajnos nem vagyunk elég versenyképesek ahhoz, hogy jól jöjjünk ki egy-egy adok-kapokból. Semmiképpen sem úgy vágunk neki a szerdai, Ferencváros elleni hazai meccsnek, hogy számolgatjuk, hány gólt kaptunk eddig. Szervezetten kell futballoznunk a Fradi ellen is, de persze tudjuk, nem lesz könnyű, miután a bajnokság egyik legerősebb csapatával találkozunk. Ráadásul van hét-nyolc hiányzónk is, és úgy néz ki, még egy játékosunk kiesett. Filkor Attilának valószínűleg eltört az orra, szerinte lekönyökölték, ám a sárga vagy a piros lap szóba sem került, a játékvezető azt mondta, az ellenfél játékosa nem fegyverként használta a kezét – mi lett volna, ha fegyverként használja?! A helyezkedési hibáink miatt kaptunk ki.

(forrás: Nemzeti Sport)


Budapest Honvéd FC – Paksi FC 3-1

Marco Rossi, Honvéd: – A Paks ellen mindig nehéz játszani. Ha meg kellene fogalmaznom, körülbelül 95 százalékban vagyok elégedett a játékkal. Örülünk a jó játéknak, örülünk a nagy győzelemnek. Jó úton vagyunk, meccsre-meccsre jobb teljesítményt nyújtunk. Az lenne a legjobb, ha jobban bele tudnék nyúlni a mérkőzésekbe és nem mindig ugyanazokkal tudnék variálni.

(forrás: honvedfc.hu)

Csertői Aurél, Paks: Az első félidő után óriási csalódás, hogy vesztettünk. Már akkor el kellett volna döntenünk a mérkőzést, hiszen több lehetőségünk is volt. Erővel bedaráltak bennünket.

Nem akarunk összeesküvés elméleteket gyártani, de mostanában a kétes szituációk megítélésénél soha nem ítélnek a mi javunkra. Nem magamat féltem, hanem a csapatot és Paks városát. Igyekszünk még jobban játszani, hogy ezt is el tudjuk viselni. Ezt a tendenciát már tavasszal is megfigyelhettem. Ami pedig az új szabályokat illeti, úgy látszik azok sem vonatkoznak ránk.

forrás: paksifc.hu

Olvasói sztorik