NB I

Eppel ezúttal tizenegyesekkel duplázott

Szépen indult a meccs a Paks számára, de fordított a Honvéd.

OTP Bank Liga, 5. forduló

Budapest Honvéd FC – Paksi FC 3-1 (0-1)
Bozsik Stadion, néző Játékvezető: Solymosi – ifj. Varga G., Becséri G. – Szert
Honvéd: Horváth A. – Botka, Lovric, Bobál D., Hajdú (Vernes, 64.) – Gazdag, Hidi, Kamber (Vasziljevics, 51.) – Holender (Baráth, 74.), Eppel, Koszta. Vezetőedző: Marco Rossi
Paks: Kemenes – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló – Papp, Koltai (Fejős, 68.), Kecskés, Bertus, Haraszti (Jelena, 68.) – Hahn. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Eppel (67., 77.), Vasziljevics (78.), ill. Hahn (15.)
Kiállítva: Kulcsár D. (76.)

Szenzációs sikert könyvelhetett el a Honvéd a 4. fordulóban, amikor Miskolcon felettébb simán, 3-0-ra legyőzték a szintén jó rajtot vevő Diósgyőrt. A kispestiek ezzel a 3. helyen állnak a tabellán és várhatják a 10. Paksot. Csertői Aurél együttese masszív gárdának tűnik, hiszen az elmúlt három körben összesen két gólt kapott, ez alatt pedig a Videotonnal és a Ferencvárossal is döntetlent játszottak – utóbbitól gólt sem kaptak.

A Honvéd kezdőjében nem volt változás, a Paksnál Szakály Dénes helyén Hahn volt fent az első perctől, míg az eltiltott Bartha László Koltai kapott lehetőséget. Először védett volt csapata ellen Kemenes Szabolcs, az egykori kispesti kedvenc.

A piros-fekete mezes Honvéd kezdte a mérkőzést, a vendégek tiszta fehérben játszottak. A 8. percben jött az első helyzet, Eppel gurított Koszta elé, aki 11 méterről célt tévesztett. A 13. percben Kecskés buktatta Hidit, amiért sárga lappal jutalmazta őt Solymosi játékvezető.

A 15. percben jött az első gól: Hahn János egy szöglet után visszaemelt labdát a kifutó Horváth fölött juttatott a hálóba (0-1).

Tíz perccel később Botka Haraszti buktatásáért kapott sárgát. Többé-kevésbé csendesen csordogált a meccs, a 36. percben ismét Hahn próbálkozott, Horváth szögletre tolta a lövést. A 40. percben Hidi durrantott fölé 20 méterről, majd Eppel fejelt mellé nagyon közelről. A hajrában Lenzsér Eppel felvágásáért sárgult be.

Egyik fél sem cserélt a szünetben. Kisebb paksi lehetőségekkel kezdődött ez a játékrész, Haraszti maradt le egy labdáról, Hahn lesen volt, később Kecskés tévesztett célt. Az 51. percben változtatott Marco Rossi, Kambert hozta le és Vasziljevicset küldte be a helyére. Az 56. minutumban Gévay Eppel lerántása miatt kapott sárgát.

A meccs képe azonban változatlan maradt, Horváthnak kellett Haraszti elől mentenie, majd Koltai beadását követően ismét a kapusnak kellett közbeavatkoznia a veszélyesen érkező szélsőt megelőzve. A 64. percben Hajdút Vernes váltotta. Ez meg is hozta a kispestiek szerencséjét, Gazdag lerántásáért ugyanis büntetőt kaptak a hazaiak, Kulcsár Dávid besárgult. A tizenegyest Eppel a bal felsőbe vágta (1-1).

Erre már reagált Csertői Aurél, Koltai helyére Fejőst, Haraszti helyére Jelenát állította be. A Honvéd erre Holendert hozta le, Baráth kapott lehetőséget, Vasziljevics pedig besárgult. Az események ekkor pörögtek fel igazán.

Kulcsár újabb tizenegyest hozott össze a hazaiaknak, Eppelt buktatta, amiért ki is állították. A tizenegyest a sértett a kapu közepébe rúgta (2-1).

Alig telt el egyetlen minutum, amikor Vasziljevics is betalált, ő Gazdag beadását bólintotta közelről a megfogyatkozott vendégek hálójába (3-1).

Elszabadultak az indulatok, percek alatt sárgult be Báló és a rajta törlesztő Vernes. Az eredmény azonban már nem változott, így a Honvéd félidei hátrányból felállva győzött és így továbbra is dobogósnak mondhatja magát, míg a Paks nehéz helyzetben maradt.

A Rangadó.hu szakértője, Éger László, a magyar válogatott és a Paks korábbi játékosa, a Dunaferr bajnoka:

– 1-0-ra vezettünk, de pillanatok alatt leromboltunk mindent, amit felépítettünk. Egy kissé csalódott vagyok, mert előnyből nem így kellett volna befejezni ezt a meccset. Tizenegyes az, amit a játékvezető megad, nem mondom azt, hogy vitatható volt.

Olvasói sztorik