NB I

A szünet után fordított az Újpest

Az Újpest 3-1-re legyőzte az újonc Gyirmótot az angyalföldi Illovszky-stadionban.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Újpest FC – Gyirmót FC 3-1 (0-1)
Illovszky-stadion, 2500 néző. Játékvezető: Erdős
Újpest: Balajcza – Nagy T., Pávkovics, Kálnoki Kis, Mohl – Cseke (Windecker, 73.), Szankovics, Andrics (Tóth P., 80.), Bardhi – Diarra, Lázok (Balázs B., a szünetben). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gyirmót: Sebők – Nagy S., Balogh B., Présinger, Völgyi – Kiss M. – Nagy O., Madarász, Filkor (Paku, 65.), Csiki (Simon András, 82.) – Máté J. (Gyurján, 70.). Edző: Urbányi István
Gólszerzők: Bardhi (66., 73.), Balázs B. (69.), illetve Máté J. (4.)

Az ötödik percben Máté János érkezett pontosan középen egy beadásra, és könnyedén az újpesti kapuba pofozta a labdát (0-1). Egy perccel később Máté János lőtt 20 méterről, a labda nem sokkal a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. A 14. percben a gyirmóti szöglet után a kapu elé érkező labdát Filkor Attila vette le tisztán, majd nem sokkal a kapu mellé lőtt.

Az újpesti beadásokat rendre kifejelték a vendégek, vagy pedig lest intett a partjelző. A 22. percben Andric beadását Diarra csúsztatta meg, majd Lázok ollózta kapura a labdát, de Sebők Zsolt résen volt és védeni tudott. Két perccel később Diarra lőtt 25 méterről, a labda ezúttal a kapu mellett hagyta el a pályát.

A negyvenedik percben egy szöglet után Pávkovics fejelt kapura, Sebők csak vetődve tudott védeni. Az ellenakció végén Madarász kapott pontos kiugratást, elgurította a labdát Balajcza mellett, a lövés épphogy elkerülte a kaput. Az első félidő utolsó mozzanataként Lázok János lőtt távolról a kapu fölé.

A szünet után gyökeres fordulatot vett a játék képe. Előbb Bardhi érkezett pontosan egy beívelésre, lövése azonban a kapu fölé ment. Az 58. percben Diarra ugratta ki Balázs Benjámin, aki keresztbe lőtte a kapu előtt a labdát, az érkező Andrics viszont egy méterrel lemaradt. Ezt követően Szankovics lőtt kapura 16 méterről, a próbálkozást Sebők vetődve hárította.

A hatvanadik percben Kálnoki Kis fejelt a kapu fölé egy sarokrúgás után. A 66. percben Mohl ugratta ki pontosan a tizenhatoson belül Bardhit, aki könyörtelenül a kapuba továbbított (1-1). Három perccel később Balázs Benjámin fejelt tiszta helyzetben a kapuba egy beadást követően (2-1). A 73. percben Balázs vette el a labdát Sebőktől, majd középre passzolta Bardhinak, aki az üres kapuba lőtt (3-1).

A 75. percben Bardhi veszélyes beadására Diarra érkezett pontosan, de Balogh az utolsó pillanatban szögletre tudott tisztázni. A 82. percben Völgyi sarokrúgását Kiss Máté fejelte a kapu mellé, három perccel ezután Diarra kapott pontos indítást, a tizenhatoson belülre cselezte magát és lőtt, próbálkozása egy védőről ment ki. A túloldalon Kiss Máté tekert kapura egy szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, a labda a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Bár az újpestiek a szünetben még hátrányban voltak, hét perc alatt elért három találatukkal végül magabiztosan győztek. A győri csapat továbbra is nyeretlen az élvonalban.

(forrás: ujpestfc.hu)

Olvasói sztorik