NB I

Tamás csapatra és barátnőre is lelt Miskolcon

A 22 éves középhátvéd reméli, hogy az utánpótlás után a felnőtt válogatottban is bizonyíthat majd.

Hosszabb interjút készített Tamás Márkkal, a Diósgyőr fiatal védőjével a csapat hivatalos honlapja, a dvtk.eu. A 22 éves játékos beszél többek közt az eddigi pályafutásáról, a családjáról, a DVTK jó bajnoki kezdéséről, a Ferencvárosnak lőtt góljáról, a válogatottról és a miskolci életről is.

A korábbi utánpótlás-válogatott Tamás jó döntésnek tartja, hogy a Diósgyőrhöz igazolt, remek kapcsolatot ápol a szurkolókkal és örül, hogy sérülése után alapemberré vált a csapatban – bár tudja, a felnőtt válogatottba kerüléshez állandó jó teljesítmény és minél több kiemelkedő mérkőzés is szükséges.

Tamás a Ferencváros elleni, 6-2-re elvesztett mérkőzésen gólt is szerzett, a Honvéd ellen viszont büntetőt érően szabálytalankodott, amire így emlékszik vissza:

– Megcsúsztam a nedves talajon, ha ez nem történik, akkor tisztán szereltem volna. Így sem értem el az ellenfél lábát, de nem hibáztatom a játékvezetőt, mert néhány milliméteren múlhatott. Tanulnom kell ebből az esetből is, középső védőként ilyen apróságok is döntően befolyásolhatják a teljesítményem. A csapat kapcsán pedig azt gondolom, sokkal szervezettebben kell a jövőben játszanunk, és akkor az első két fordulóban látott arcunkat tudjuk ismét megmutatni.

A középhátvédként és szélső védőként is bevethető futballista a várost és a környéket is imádja, melynek megismerésében nagy szerepet játszott két csapattársa, az egyaránt miskolci születésű Bacsa Patrik és Eperjesi Gábor, illetve röplabdázó barátnője is, akivel szintén DVTK-ba igazolása után ismerkedett meg.

Olvasói sztorik