NB I

Sokkolóval támadt a rendőr a Videoton játékosára

Danko Lazovics beszélt élete „legmegrázóbb” élményéről, de sok másról is.

A Videoton honlapja, a vidi.hu nagyinterjút készített a nyáron igazolt támadóval, Danko Lazoviccal. A szerb légiós a futball mellett családjáról és motivációjáról a beszélt, de szóba került Ronaldo és egy elektromos sokkoló is. A interjúból szemezgettünk.

A honlap megjegyzi, hogy júniusban csatlakozott a Vidi keretéhez a 47-szeres szerb válogatott, aki első mérkőzésein remek passzokkal, a Gyirmót ellen pedig a forduló góljával bizonyította, kivételes képességű játékos igazolt Székesfehérvárra.

– Még mindig ismerkedem a közeggel, de azt kell mondanom, hogy jó benyomásom van a körülményekről, tetszenek a stadionok, jók a pályák és szervezettnek tűnik a labdarúgás egésze. Azt tudtam, hogy a Vidinél minden rendben, de például a többi stadion is, ahol jártam, nagyon rendezett, főleg, ha Európának ezt a térségét nézzük. Úgy gondolom, az sem véletlen, hogy a magyar válogatott jól szerepelt az Európa-bajnokságon, szóval jó érzéseim vannak a magyar foci jövőjével kapcsolatban – kezdte.

Megkérdezték a legőrültebb történetéről is. Ez Oroszországhoz kötődik, ahol egy rendőr elektromos sokkolóval igyekezett hatástalanítani.

– A Zenitben fociztam akkor, az FK Volga ellen játszottunk idegenben, meg is nyertük azt a meccset. Sok szurkoló elkísért minket, ezért odamentem a vendégszektorhoz, hogy odaadjam nekik a mezemet. Egyszer csak azt éreztem, hogy megráz az áram, hátrafordulok, akkor a rendőr még egyszer használta a sokkolót. Nagy ügy lett belőle Oroszországban, bíróságra is kellett mennem. Még azt is kérték, hogy azonosítsam a rendőrt, de maszk volt rajta, milyen személyleírást tudtam volna adni? Mögém álltak az emberek országszerte, egyébként pedig bármelyik csapattársam lehetett volna, nem gondolom, hogy Danko Lazovicsnak szólt ez az egész. Valószínűleg stresszhatás alatt lehetett a srác, sok vendégszurkoló volt, valamiért így döntött, ki tudja mi lehetett az ok. De aztán rendeződött az ügy – emlékezett.

Arról is beszélt, hogy mi a legnagyobb motivációja.

– Az életben természetesen a családom, a gyermekeim. Emellett fontosnak tartom, hogy egyenes emberként éljek. Annyi ember csinál sok mindent más háta mögött, én nem szeretnék ilyen lenni. Lehet, hogy egy adott pillanatban nehéz őszintének lenni, de hosszútávon mindig kifizetődik. A labdarúgásban pedig mindig az motivált, hogy valami jó dolgot csináljunk, hogy történjen valami a pályán. Na meg persze a győzelem. Emellett szívesen segítek a fiatalabb játékosoknak is abban, hogy tudják, mire számítsanak a profi fociban a jövőben.

A teljes interjút itt olvashatják.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik