NB I

Portugál edzője lett a DVSC-nek – hivatalos

A három évre szóló szerződést aláíró Leonel Pontes veszi át a csapatot Herczeg Andrástól.

Hétfő délután tartotta sajtótájékoztatóját a Debreceni VSC, ahol kiderült, ki veszi át a vezetőedzői posztot az elmúlt két hétben megbízott vezetőedzőként dolgozó Herczeg Andrástól. Mint ismert, a korábbi sikeredző azt követően ült le ismét a felnőtt csapat kispadjára, hogy Kondás Elemér lemondott posztjáról.

A délutáni sajtótájékoztatón aztán kiderült, hogy a csapatot a portugál Leonel Pontes irányítja a folytatásban – adta hírül a klub honlapja.

Pontessel három évre szóló szerződést kötött a DVSC. A kontraktust a klub elnöke és a portugál tréner a Nagyerdei Stadion sajtóközpontjában írta alá. Az eseményen Leonel Pontes segítőit is megnevezték: Jose Mária Calado Pratas, valamint Pedro Miguel Silva Micaelo dolgozik majd az új tréner oldalán. Az új szakmai stábnál kiemelt szerep jut a taktikai elemzésnek is – ezt már a Dehir.hu teszi hozzá.

A portugál tréner kinevezését követően elmondta, tisztában van az elvárásokkal, és a legjobbak közé akarja vezetni a Lokit.

– Nagy a felelősség, de nagyon örülök a megbízásnak. Ismerjük a klub történetét, láttam a létesítményeket, tudom mi az elvárás. Jó focit kell játszani és vissza kell csábítani a szurkolókat. Minden meccset meg kell nyerni és a legjobbak közé kell kormányozni a Lokit. A filozófiám? Labdatartás, de ha nincs meg a labda, harcolni kell, hogy mihamarabb visszaszerezzük. Szép és eredményes focit kell játszani, ez lehetséges, erre törekszünk – nyilatkozta a Loki új vezetőedzője.

A 44 éves Pontes a Sporting akadémiáján kezdte a pályafutását, ahol Cristiano Ronaldo is a játékosa volt. A felnőttcsapatnál Paulo Bento segítője volt, akit követett a válogatotthoz is, négy éven keresztül másodedzőként tevékenykedett mellette a nemzeti együttesben. Az előző szezonban az egyiptomi Al-Ittihad csapatát vezette.

A Lokinál legutóbb 2011-ben dolgozott nem magyar edző, a cseh Zdenek Scasnyt 2010 legvégén nevezték ki ugyancsak Herczeg András helyére, de a tréner már 2011-ben el is búcsúzott Debrecentől. Rajta kívül a szintén cseh nemzetiségű Miroslav Beranek dolgozott még a Lokinál, 2006 és 2007 között irányította az együttest.

Olvasói sztorik