NB I

Bobál Gergely szerint idén meglepetést okozhat a Honvéd

A fiatal támadó nyáron a Wolfsburgtól tért haza, az új szezont a Honvédnál kezdte meg, de egyelőre nincs kizárva az sem, hogy klubot vált.

Bobál Gergely az előző szezont a német negyedik ligás Wolfsburg II-nél töltötte, miután lejárt a kölcsönszerződése, Magyarországra tért vissza. A felkészülést a Budapest Honvéd színeiben kezdte meg, ám a 21 éves támadó nem zárta ki, hogy az átigazolási szezon zárása előtt új csapatba igazol.

– A sorsom még nem dőlt el, de nagyon bízom abban, hogy a következő napokban/hetekben pont kerül az átigazolási ügyem végére. Augusztus 31-ig lehet klubot váltani, remélem, minél hamarabb konkrétumokkal tudok szolgálni. Egyelőre arra a kérdésre, hogy külföldön vagy a Honvédnál folytatom-e pályafutásomat, biztos választ nem tudok adni. Nem lennék csalódott, ha maradnék a Honvédnál, igaz, egyelőre csak csereként számolnak velem, természetesen annak örülnék, ha minél több lehetőséget kapnék. Olyan döntést szeretnék hozni a következő hetekben, ami a pályafutásom szempontjából a legjobb irányba sodor. Játszani szeretnék, hangsúlyozom, nincs kizárva, hogy maradok a Honvédnál.

A fiatal támadó egy évet töltött Németországban légiósként, a wolfsburgi kitérőt nem bánta meg, pozitív tapasztalatokkal és erősebb játékosként tért nyáron haza.
– Azt gondolom, fizikálisan, erőnlétben sokkal jobb labdarúgó lettem Németországban, valamint úgy érzem, gyorsabb játékossá is váltam. A VfL Wolfsburgnál nagyon jól éreztem magam, a második csapattal szezon végén megnyertük a bajnokságot, a feljutás azonban sajnos már nem jött össze. Mivel nem sikerült a feljebb lépés, távoztam, más esetben viszont maradtam volna a Farkasoknál. Nem vagyok szomorú a döntés miatt, az élet megy tovább. Természetesen örültem volna, ha maradhatok a Wolfsburgnál, de tudom, hogy még keményebben kell dolgoznom. Összességében mindenképpen pozitív volt ez az egy év, jó döntés volt kimenni külföldre.

Bobál Gergely részese volt szombaton a Diósgyőr felett aratott remek győzelemnek, a kispestiek 0-3-as sikert ünnepelhettek idegenben. A támadó bő tíz percnyi lehetőséget kapott, de azt is elárulta, a visszatérés miért marad örök emlék számára.

– Nagy győzelmet arattunk a DVTK otthonában, úgy érzem, a csapatunk sokkal jobban játszott, mint a hazaiak. Nagyon korán, már a 3. percben megszereztük a vezetést, az előny birtokában pedig magabiztosan és gólra törően játszottunk. A három gólos sikerre mindenképpen építhetünk – nem hiszem, hogy a jövőben sok csapat távozik Diósgyőrből könnyed három ponttal. Örültem nagyon, hogy a hajrában én is lehetőséget kaptam, hiszen az NB I-ben először fordult elő, hogy egy csapatban játszhattam ikertestvéremmel, Dáviddal (Bobál Dávid, a Budapest Honvéd védője – szerk.). Azt gondolom, ez örök emlék marad mindkettőnknek. Ezt megelőzően jó egy hónapja tétmérkőzésen nem léptem már pályára, így örültem a bizonyítási lehetőségnek, remélem, hogy a következő fordulóban, a Paks ellen még több játékidő jut nekem is. Jó erőben érzem magam, az edzéseken maximálisan odateszem magam, azon vagyok, hogy a csapat hasznára legyek.

Bobál nyáron nem ismeretlen közegbe csöppent a Honvédnál, hiszen korábban hosszú éveken keresztül a klub akadémiáján pallérozódott. Úgy érzi, remek közösségbe tért vissza.
– A Honvédnál jól érzem magam, remek társaság jött össze az új szezonra: nagyon sok fiatal kap lehetőséget, néhány légiós mellett – mindenkivel nagyon jól kijövök. Családias a hangulat a klubnál, a fiatalok együtt nevelkedtek az akadémián, így mondhatjuk, a pályán kívül is jó barátok vagyunk. Úgy érzem, nagyon egyben van a csapat, meglepetést is okozhatunk az NB I-ben… Ez alatt azt értem, hogy a jelenlegi keret képes lehet, hogy az első hatban végezzen. A cél, hogy minél jobb helyezést érjen el a Kispest és minél több fiatal épüljön be a csapatba – zárta szavait a játékos.

Olvasói sztorik