NB I

Pintér Attilától tízest kapott a DVSC kapusa

Edzői nyilatkozatok az NB I negyedik fordulójának vasárnapi meccseiről.

Mezőkövesd–Debrecen 0-1

Pintér Attila, Mezőkövesd: – Gratulálok a Debrecennek, de ugyanúgy jár a gratuláció a saját játékosaimnak is. Mindent megtettünk a győzelemért, de az ellenfél kapusa tízesre védett. Azt gondolom, ilyen játékkal ki lehet kapni, de gyorsan hozzáteszem: nem érdemeltünk vereséget. A gól előtti szituációra nagyon kíváncsi vagyok, vissza fogom nézni, hogy történt-e szabálytalanság ezt megelőzően. Nagyon nehéz mit mondani, rendkívül sajnálom a játékosokat, mert amit kértem tőlük, azt visszaadták. A labdarúgást azonban gólra játsszák, csupán ebből a szempontból maradtunk alul.

Herczeg András, Debrecen: – Egy nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg egy pontos fejesgóllal, ezzel rendkívül értékes három pontot szereztünk. Kiegyenlített találkozón vagyunk túl, de a srácok fegyelmezetten végrehajtották a taktikát, ami ehhez a sikerhez vezetett. Szeretném megköszönni azt a két hetet, amit a csapattal együtt dolgozhattam. Nagy élmény volt számomra, kiváló sportembereket ismerhettem meg. Nagyon boldog vagyok, hogy az irányításom alatt mindkét találkozót győztesként zártuk.

forrás: haon.hu


Gyirmót–Videoton 0-4

Urbányi István, Gyirmót: – Gratulálok a Vidinek, nem csak a mai teljesítményhez, hanem a nemzetközi szerepléshez is. Az, hogy ma négy gólt szereztek, az nagyjából annyiban különbözik az eddigi találkozóiktól, hogy most a helyzeteik nagy részét értékesíteni tudták. Ebben persze nekünk is nagy szerepünk van. Nem tudom, mennyire jutott el a hír az emberekhez, de nagyon komoly gondjaink vannak összeállítás tekintetében, hat-hét alapemberünk sérült, ez nagyon nehézzé teszi azt, hogy versenyképesek legyünk az NB I-ben. A játékosoknak is elmondtam, hogy ez egy tanulási folyamat. Jönnek sorban a meccsek, jön az Újpest, a Fradi és a Honvéd, nincs sok esély arra, hogy felépülnek a sérültek addig. Annyit azért még hozzátennék, hogy lőttünk egy gólt a mai meccsen is, majd meg kell néznem, hogy tényleg volt-e azzal valamilyen probléma.

Henning Berg, Videoton: – Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek, főleg, hogy százhúsz nagyon nehéz perc volt mögöttünk a héten, ahol ráadásul hatvan-hetven percen keresztül tíz emberrel játszottunk. Ideje volt, hogy a bajnokságban is megszerezzük az első győzelmünket. Pakson volt egy hibás játékvezetői döntés, amely hozzájárult az eredményhez, a Vasas ellen „kétszáz” helyzetet hagytunk ki, ott is nyernünk kellett volna. Most három nappal a Midtyjlland elleni mérkőzés után sikerült megszerezni a három pontot, nagyon elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával és erőnléti állapotával is. Keressük a legjobb csapatot, jó középhátvédek vannak a keretben, Európában pedig kicsit máshogy játszottunk, ekkor gondoltunk arra, hogy Juhász Roland középen szerepeljen. Szerintem illik hozzá ez a poszt, nagyon jó a párharcokban, megvan a tapasztalata a fontos passzokhoz és igazi vezér a pályán. Csak öt nap szabadsága volt az Eb után, ahol nagyon jól szerepelt. Igaz, hogy nem játszott azóta minden meccsen, de jó látni, hogy ezen a poszton is lehet rá számítani, szerintem az előző két mérkőzésen jó teljesítményt nyújtott.

forrás: vidi.hu


MTK–Haladás 0-2

Teodoru Vaszilisz, MTK: – A Haladás szerezte a lélektanilag fontos első gólt, ezután már játszhatta kedvenc futballját, mi görcsösek voltunk.

Mészöly Géza, Haladás: – Nagyon vártuk ezt a győzelmet és azt, hogy végre – a legutóbbi bajnoksággal ellentétben – két góllal nyerjünk. Nagyon egyben volt a csapatunk, és a fiatalok is hozzá tudták tenni a magukét a játékhoz. Fontos, klassz és megérdemelt győzelmet arattunk.

forrás: haladas.hu

Olvasói sztorik