NB I

Kuti góljával gyűrte le a Debrecen az újoncot

Hiába játszott fél órát emberelőnyben a Mezőkövesd, nem tudtak élni a lehetőséggel.

OTP Bank Liga, 4. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 3248 néző. Játékvezető: Szőts.
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Devecseri, Gohér (Sós, 76.) – Pauljevics (Molnár G., 68.), Egerszegi – Bacselics-Grgics, Nicorec (Tóth B., 22.), Kink – Strestík. Vezetőedző: Pintér Attila.
DVSC: Danilovics – Korhut, Brkovics, Mészáros, Jovanovic – Horváth (Ferenczi, 85.), Djelmics (Bereczky, 80.), Szekulics, Kuti – Tisza, Takács (Ludánszki, 90+3). Megbízott vezetőedző: Herczeg András.
Gólszerző: Kuti (55.)
Kiállítva: Tisza (61.)

Az eddig veretlen Mezőkövesd a bajnokságot rosszul kezdő, de az előző fordulóban kiütéses győzelmet arató Debrecent fogadta a magyar élvonal negyedik fordulójában.

Nem estek egymásnak a csapatok az elején, a találkozó első helyzetére a 11. percig kellett várni, ekkor Tisza próbálkozott lövéssel, de kísérlete elkerülte a kaput. Nem késlekedett a válasszal a Mezőkövesd sem, Gohér szabadrúgása után Hudák fejelhetett nagy helyzetben viszonylag tisztán, de ő is elvétette a célt. Pörgős, gyors játék uralkodott a mérkőzésen, de gólhelyzetig a későbbiekben is csak ritkán jutottak a csapatok, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott – debreceni részről Horváth például kétszer is rossz megoldást választott a kapu előterében.

A 32. percben Kink tizenhatról elengedett lövését védte vetődve Danilovics, a túloldalon pedig Kuti lövését fogta Tujvel. A félidő hajrájára eldurvult a találkozó, a játékvezető három sárga lapot is kénytelen volt kiosztani, mielőtt pihenőre vonultak a csapatok.

A második játékrész elején kis híján vezetést szerzett a Mezőkövesd: Bacselics-Grgics lepte meg Danilovicsot egy távoli lövéssel, de próbálkozása kifelé pattant a lécről. Ami nem ment a hazaiaknak, az összejött a vendégeknek, egy beívelést követően Kuti ugrott a legmagasabbra és fejelt a kapuba (0-1). Nem sokáig örülhetett azonban a Debrecen, mert bár Gohér távoli lövését a 60. percben nagy üggyel-bajjal kifogta Danilovics, egy perccel később Tisza szabálytalansága és második sárga lapja után emberhátrányba kerültek a hajdúságiak.

Hiába az emberelőny, a Mezőkövesd játékában nem volt ötlet, hiába lőtték egyre-másra a szögleteket, nem tudtak mit kezdeni a hazaiak a betömörülő debreceniekkel, sőt, a vendégeknek voltak inkább lehetőségeik. A csereként beállt Bereczki lövése még gyengére sikerült, Molnár próbálkozásánál viszont már résen kellett lennie Tujvelnek. A mérkőzés vége ismét eldurvult, a hosszabbításban Jovanovic már a találkozó nyolcadik sárga lapját kapta, de gól már nem született, így a Mezőkövesd elvesztette veretlenségét, a Debrecen pedig győzelemmel búcsúztatta Herczeg Andrást.

Olvasói sztorik