NB I

Beindult a Videoton

A fehérváriak 4-0-ra győztek az újonc Gyirmót FC otthonában a negyedik forduló vasárnapi játéknapján.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Gyirmót FC – Videoton FC 0-4 (0-0)
Gyirmót, 2000 néző. Játékvezető: Karakó
Gyirmót: Sebők – Nagy S. (Tóth N., 56.), Balogh B., Présinger, Völgyi – Filkor, Nagy O., Csiki (Gyurján, 64.), Kiss M., Paku (Madarász, 56.) – Simon András. Edző: Urbányi István
Videoton: Kovácsik – Nego, Lang, Vinícius, Szolnoki – Juhász R. – Szuljics (Sejben, 83.), Pátkai, Lazovics, Géresi – Feczesin. Edző: Henning Berg
Gólszerzők: Juhász (47.), Lazovic (58.), Pátkai (75.), Feczesin (89.)

A fehérváriak öt cserejátékost neveztek a meccsre, akik közül háromnak még nem volt NB I-es meccse a Videoton színeiben. A hiányzók közül Kovács István, Bódi Ádám, Fejes András, Simon Ádám, Oliveira és Pölöskei Zsolt is sérülés miatt nem állhatott a vendégek rendelkezésére.

A hazaiaknál sem jobb a helyzet, sőt! Vass Patriknak a kulcscsontja, Sallói Dánielnek a csigolyája tört el, de Bori Gábor, Szekeres Adrián, Horváth Adrián, Szegi Vince, Beliczky Gergő és Lengyel Dániel sem játszhatott sérülés miatt, Lázár Patrik pedig belázasodott.

A székesfehérváriak kezdtek aktívabban: Szuljics lövését védte a Videoton korábbi kiváló kapusa, Sebők Zsolt, majd egy szöglet után Juhász Roland fejelt három méterről fölé, aztán Géresi fejesét követően is Sebők védett nagyot. A játék képe nem változott, Géresi, Lazovics, majd Pátkai próbálkozott, ezt követte az első gyirmóti lehetőség.

A 15. percben Csiki Norbert beadása után Simon András lökte fel Viníciust, majd az ötösről a kapuba lőtt, a gól azonban érvénytelen volt. A 23. percben Lazovics szabadrúgásból is veszélyeztetett, majd a 36. percben Csiki lőtt 16 méterről, Kovácsik másodszorra megfogta a labdát.

A szünet után gyakorlatilag még nem is volt a labda a győrieknél, máris kaptak egy elkerülhető gólt: egy bedobás után nem tudtak felszabadítani, Juhász Roland nagyjából 17 méterről kapura lőtt, a labda pedig a vetődő Sebők mellett a hálóba pattogott (0-1). Rögtön ezután Lazovics lőtt hét méterről, de belevetődtek a labda útjába, így kimaradt a nagy helyzet. Juhász amúgy ezúttal nem középhátvédet játszott, hanem a védelem előtt futballozott.

Az 58. percben egy szabadrúgás után Vinícius fejelt mellé 11 méterről, majd Szuljics passza után Lazovics 18 méterről hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba (0-2). A 70. percben Lazovics sorozatban három szögletet rúghatott, a harmadik után Vinícius fejelt, a labda a gólvonalon álló védőről pattant Sebők Zsolthoz. A 75. percben Géresi mentett meg egy labdát az alapvonalnál, laposan visszapasszolta, az érkező Pátkai pedig nyolc méterről a jobb felsőbe bombázott (0-3).

Ezután Feczesin előtt is ígéretes lehetőség adódott, de a kapus hárított. A Videoton nem állt le, és a hazaiak is igyekeztek, így az egész második félidő élvezetesre sikeredett. A 84. percben győri részről Völgyi tekert kapura egy szabadrúgást, de Kovácsik a kapu fölé ütötte, majd Simon közeli lövése pattant le Langról. A 89. percben Lazovics lövése egy hazai védőről Feczesin elé pattant, aki nyolc méterről a hálóba lőtt, ezzel kialakította a 0-4-es végeredményt.

Ez volt a székesfehérvári csapat első sikere az új bajnoki évadban.

(forrás: vidi.hu)

– Jól kezdte a meccset a Videoton, voltak helyzetei, de eleinte nem használta ki azokat, később pedig kiegyenlítetté vált a játék. A második félidőre a vendégek más szellemiségben jöttek ki, rögtön gólt szerezek, majd eldöntötték a találkozót. A Videotonnak erős és bő kerete van, a hiányzókat minőségi játékosokkal tudja pótolni, a győrieken viszont meglátszott, őket jobban megfogta, hogy hét-nyolc emberük sérült – mondta a Rangadó.hu szakértője, Priskin Tamás, a magyar válogatott és a Slovan Bratislava csatára, aki a helyszínen nézte végig a találkozót.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik