NB I

Az Újpest elhozta a három pontot Angyalföldről

Bardhi véget vetett a Vasas nagy sorozatának.
OTP Bank Liga, 4. forduló
Vasas FC – Újpest FC 0-1 (0-0)
Illovszky-stadion, 4629 néző. Játékvezető: Solymosi P.
Vasas: Polekszics – Korcsmár, Debreceni, Risztevszki – Szivacski, Vida, Berecz , Hangya (Burmeister, 87.) – Remili (Novák, 74.), Pavlov (Saglik, 78.), Ádám M. Edző: Michael Oenning
Újpest: Balajcza – Nagy T., Kecskés Á., Kálnoki-Kis, Mohl – Windecker, Cseke (Bardhi, 72.) – Szankovics, Andrics, Diarra (Pávkovics, 91.) – Lázok (Balázs, 81.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Bardhi (85.)

Az eddig száz százalékos Vasas fogadta az Újpestet az NB I szombati játéknapjának zárómérkőzésén. A piros-kékek a második helyről várták a mérkőzést, a kezdőcsapatban pedig nem történt változtatás az előző fordulóhoz képest. Az újpestiek múlt héten aratták első győzelmüket idén hazai pályán a Paks ellen, joggal bizakodhattak tehát a lilák, hogy megtörik az angyalföldiek jó szériáját.

Jó iramban kezdődött a találkozó, előbb Windecker próbálkozott lövéssel a hazai kapu előtt, majd pedig Ádám lövését kellett védenie Balajczának a túloldalon. A következő időszakban azonban a hajtásra továbbra sem lehetett panasz, de kevés helyzetet láthatott a közönség. Az első félidőben Diarra előtt adódott az egyik legnagyobb lehetőség, a 40. percben a bal oldalon húzott el a légiós, Korcsmárt és Szivacskit is faképnél hagyta, de az ötös bal sarkáról pontatlanul célzott, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Közvetlenül a lefújás előtt nagy helyzetbe került Pavlov is, ám a tizenhatoson belül nem vállalkozott lövésre, inkább középre adott, a passz azonban pontatlan volt, így oda lett a nagy lehetőség.

A második játékrészben az 57. percben hördült fel először a hazai publikum, Remili elé került egy lecsorgó labda a tizenhatos előterében, a támadó erős lövése viszont egy méterrel fölé ment. Két perccel később a lilák szerezték meg majdnem a vezetést, Cseke tette be középre a labdát Andricsnak, akinek már csak az üres kapuba kellett volna passzolnia, ám a támadó hanyatt esett, a ziccer így oda lett. A 67. percben ajtó-ablak ziccerben bombázott fölé Remili öt méterre a kaputól, “mi kell még?”, kérdezhették a hazai szurkolók. A 85. percben aztán eldőlt a mérkőzés, a csereként beálló Bardhi szerzett meg egy előrevágott labdát, és 14 méterről a kapu közepébe bombázott, 0-1. A gólra nem tudott válaszolni a Vasas, amely együttes így elszenvedte első vereségét az idei szezonban.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Kiss László, a Vasas egykori válogatott játékosa értékelte:
– Nem láttam a Vasas eddigi találkozóit, és nem tudom, hogy mennyire érdemelték meg a három pontot az első három fordulóban, de a mai mérkőzésen nem érdemeltek vereséget. Nagyon tetszett az Újpest középpályásainak a játéka, kombinatív, gyors, rövid passzos játékot láthattunk tőlük. Ádám Martin játéka is kiemelhető, biztató a jövőre nézve. A Vasasnál nagyon sok támadó volt a pályán, de igazi csatár egy sem, talán itt dőlt el az egész. A döntetlen lett volna az igazságos eredmény.
Olvasói sztorik