NB I

Thomas Doll: nem lehet hátradőlni

Edzői nyilatkozatok az NB I negyedik fordulójából. Szombati játéknap.

Paksi FC – Ferencvárosi TC 0-0

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője: A Ferencváros egy nagyon erős csapat, ezt ezúttal is bizonyították. Nekik és nekünk is megvoltak a lehetőségeink, szerintem egy élvezhető találkozót játszottunk. Nem szeretek magyarázkodni, de minden egyes ilyen összecsapás után azt mondom, hogy jól játszottunk, csak nem nyertünk. Valami mindig hiányzik. Hiányzott a Videoton ellen és hiányzott ma is.

Thomas Doll, az FTC vezetőedzője: Ezzel a mérkőzéssel senki sem lehetett elégedett. Nem volt jó meccs, az akciók hektikusak voltak, nem tudtuk azt a jó teljesítményt nyújtani, amit az előző héten. Lehet, hogy ha Djuricin helyzete bemegy, akkor máshogy néz ki a találkozó. A Paks jól védekezett, mi pedig túl keveset mozogtunk a támadások során, nem voltunk elég gyorsak, így nem volt elég a szabad terület sem. Mindenért keményen kell megdolgozni, nem szabad hátradőlni senkinek sem. Gyakran előfordul, hogy egy csapat elveszít egy ilyen találkozót, most egy ponttal kell hazamennünk.

forrás: fradi.hu; teol.hu


DVTK – Budapest Honvéd 0-3

Horváth Ferenc, a Diósgyőr vezetőedzője: Nagyon nehezen indult a meccs, egyből vezetett az ellenfél. Mind a két gólt, amit kaptunk, nagy egyéni hibákból született, a nagy egyéni hibákat pedig még nem tudjuk elviselni. Az első félidőben gyorsak voltunk, odaértünk a kapu elé, de a második találat elég komolyan megpecsételte a sorsunkat, mindkét találatot rosszkor kaptuk, lélektanilag. A második játékrészben nem is tudtunk úgy játszani, mint az elsőben, a Honvéd megérdemelten nyert. Szeretném az MLSZ által kiírt ajánlásokat betartani, de borzasztó nehéz. Külföldit és fiatalt egyaránt figyelembe venni, és ezzel összefüggésben meccs közben szerkezeti változásokat végrehajtani… Pedig az nem olyan jó, ha a bal bekk helyére jobb bekket lehet cserélni, és mondhatnám ezt tovább, de inkább nem fárasztok ezzel senkit. Persze tudtam, hogy mire vállalkoztam, nem mentségként említettem ezt, de a ki helyett, kit cseréni ”gyönyörű” edzői feladat.

Marco Rossi, a kispestiek vezetőedzője: A mérkőzést megérdemelten nyertük meg, akár ezzel a különbséggel is. Szerencsénk is volt, hogy az elején gólt tudtunk szerezni, 11-esből. Jó mérkőzés volt, jó sok lehetőséggel, az ellenfélnek sokkal kevesebb helyzete volt, ebből következik, hogy megérdemelt ez a győzelem. Ha egy csapat ilyen eredményt ért el, azt lehet mondani, hogy jól készült fel, az ellenfél pedig nem. Nem titok: sokkal nehezebb meccsre számítottunk, úgy készültünk, hogy Griffiths, Nikházi és Elek is a kezdőben kap helyet. Egy Elek szintű játékos bármelyik csapatban meghatározó lenne a magyar mezőnyben, az ő hiánya látszott a DVTK-n. De ma jobbak voltunk, mint az ellenfél, bejött az, amivel készültünk.​

forrás: boon.hu


Vasas FC – Újpest FC 0-1

Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője: Gratulálok az Újpestnek. Mindenben egyetértek a kollégám értékelésével, mindkét együttes nagy energiákat mozgósított a három pont megszerzése érdekében. Érzékelhető volt, hogy ez egy egygólos mérkőzés lesz. Sajnálom, hogy megsérült a kapusom és Hangya Szilveszter is, fontosak számunkra, reméljük, hogy nem lesz hosszútávú a kihagyásuk. Ez a vereség nem fog lelombozni minket, a következő meccsen a Fradi ellen várhatóan nem mi fogjuk irányítani a meccset, de ebből akár jól is kijöhetünk.

Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője: Nagyon nehéz mérkőzés volt mind a két csapat számára. Sok helyzet adódott a meccsen, de mi valamivel koncentráltabbak voltunk, ez döntött. Tudtuk, hogy a Vasas rögzített helyzetekből nagyon veszélyes, erre külön készültünk, és úgy gondolom, hogy jól megoldották a játékosok a feladatukat. Megérdemeltük a győzelmet, de akár a hazaiak is nyerhettek volna. Cseke elfáradt, bíztam benne, hogy Bardhi plusz energiát fog hozni az együttesbe. Szeretnék gratulálni a csapatomnak a győzelemhez, és az ellenfélnek az első három fordulóban szerzett kilenc pontjához.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik