NB I

Pakson botlott a Ferencváros

A csapatok csak helyzetekig jutottak, a címvédő egy ponttal távozott Paksról. Lovrencsics Gergő és Pintér Ádám is megsérült.

OTP Bank Liga, 4. forduló

Paksi FC – Ferencvárosi TC 0-0 (0-0)
Paks, Paksi Stadion. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor
Paks: Kemenes – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Báló T. – Papp K. – Koltai T. (Jelena, 72.), Kecskés T., Bertus (Kesztyűs, 87.), Haraszti – Hahn (Fejős Á., 89.) Vezetőedző: Csertői Aurél.
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera Z. – Lovrencsics (Sesták, 69.), Trinks, Nagy Dominik – Djuricin (Pintér Á., 69., Gyömbér, 80.), Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.

A listavezető Ferencváros a Paks vendégeként lépett pályára szombat este az NB I 4. fordulójában. Andó-Szabó sípszavára a zöld-fehérben játszó fővárosiak kezdték a mérkőzést, a találkozó első perceiben Thomas Doll legénysége dominált. Lovrencsics Gergő az 5. percben a jobb szélről adott középre, ám a beadás lecsúszott, kis híján a bal sarokban kötött ki a játékszer. Pár perccel később a magyar válogatott szélsője előkészítőként jeleskedett, remekül ugratta ki Djuricint, az osztrák játékos azonban ziccerben lábon lőtte Kemenest.

Az első negyed óra végén Haraszti remek passza után Bertus került helyzetbe, de a hazai játékos elpuskázta a lehetőséget, Leandro blokkolni tudta a lövést. A folytatásban a hazaiak továbbra is aktívak maradtak támadásban: a 20. percben újfent a Fradi korábbi játékosa, Haraszti vétette észre magát egy remek átadással – Báló érkezett a hosszún, aki kapura tüzelt, de Dibusz jól helyezkedett és menteni tudott.

A túloldalon Lovrencsics a 35. percben egy távoli bombával próbálta megtörni a gólcsendet, a 25 méteres kísérlet a jobb alsó mellett hagyta el a játékteret. Az első félidő Fradi-helyzettel zárult: Nagy Dominik ügyesen futott el a szélen, védőjét csellel becsapva centerezett, ám az érkező Trinks estében jó tíz méterről kapu fölé emelt. A játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget, helyzetek mindkét kapu előtt adódtak az első felvonásban.

A szünetben egyik mester sem szánta el magát cserére, a fordulás után a fehér mezes hazaiak indították útjára a játékszert, Haraszti pedig a folytatásban is aktív maradt. Az 52. percben 18 méterről végezhetett el szabadrúgást, a lövés azonban a felső léc fölött hagyta el a játékteret.

Az első óra végén Gera vétette észre magát egy remek bombával – előtte Lovrencsics és Nagy Dominik kényszerítőzött tetszetősen, az akció végén a rutinos középpályás 20 méterről tüzelt, Kemenes azonban résen volt. Alig telt el öt perc, már a túloldalon Dibusz Dénes mutatott be bravúrt: Koltai passzolt Harasztihoz, akinek a 12 méteres löketét bravúrral tornászta ki a sarokból a hálóőr.

A folytatásban cserékkel próbáltak új színt hozni a szakvezetők csapatuk játékába, többek között Pintér Ádám érkezett, ám a játékost jó tíz percnyi játék után sérülés miatt le kellett cserélni, Gyömbér érkezett helyére a 80. percben. Korábban Lovrencsics is sérülés miatt hagyta el a játékteret.

A hajrában helyzetek egyik, illetve másik oldalon is adódtak, ám a gólcsendet nem sikerült egyik alakulatnak sem megtörnie. A Ferencváros az idei szezonban először nem tudott győzedelmeskedni, míg a paksiak immáron harmadik döntetlenjüket húzták be.


A találkozót a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a Paks korábbi válogatott védője értékelte:
– Azt gondolom, nagyon jó mérkőzés volt a mai, a Paks remekül játszott ezen az összecsapáson. A kilátogató nézők jól érezhették magukat a találkozón, mivel szép számmal adódott helyzet az egyik és másik oldalon is. Bármelyik fél megnyerhette volna a mérkőzést, de azt gondolom, a Paksnak több lehetősége adódott a gólszerzésre – összességében igazságos döntetlen született.
Olvasói sztorik