NB I

Zárva lesz a B-közép a Vasas–Újpest meccsen

Ezúttal nem a rendőrség, hanem egy maszek biztonsági cég döntött így.

A Vasas FC hazai mérkőzéseit biztosító HardGuard Group Security Zrt. döntése értelmében a hazai álló B-közép le lesz zárva a szombat esti Vasas–Újpest mérkőzésen, így a hazai szurkolók is csak az ülőoldalon foglalhatnak helyet – írja az angyalföldi klub honlapja.

Takács Attila, a cég vezetője hozzátette: bár a találkozót a rendőrség nem minősítette kiemelt vagy fokozott kockázatúnak, több okból azt a döntést hozták, hogy a B-középbe nem mehetnek be szurkolók.

„Azt az információt kaptuk a lila-fehér klubtól, hogy a nagy érdeklődésre és a közelségre tekintettel ezernél is több újpesti szimpatizáns érkezik a találkozóra, így kénytelenek leszünk a hazai álló oldalhoz közeli vendég lelátórészt is megnyitni. Ekkor azonban túl közel kerülne egymáshoz a két tábor és elég csak néhány magáról megfeledkezett, alkoholos befolyásoltság alatt lévő szurkoló, hogy kialakulhasson konfliktus a közeli táborok között. Ezt a kockázatot pedig ki akartuk küszöbölni. Ez a döntés alapja” – fejtette ki Takács Attila.

Hozzátette: a közelmúltbeli Újpest–Honvéd meccsen (amit ugyancsak az Illovszky-stadionban rendeztek) nagyon kevesen, alig néhány százan voltak a kispestiek, így nem volt szükség a táborokat elválasztó szektor megnyitására.

A biztonsági szolgálat vezetője szerint a Vasas–Újpest találkozón három-négyezer néző várható, és az ünnepi hangulat miatt sok család és kisgyermek is lesz kint a stadionban.

Olvasói sztorik