NB I

Kovács István: nem sokra megyünk a helytállásunkkal

A Vidi középpályását nem zavarja, hogy sokáig csak a kispadon ült Bergnél, az EL-kiesés annál jobban.

– Nem játszottunk rosszul és erre lehet építeni, de csalódott is vagyok. Nagyon közel kerültünk a továbbjutáshoz. Nem hiszem, hogy sokan gondolták a hazai meccs után, hogy így tudunk játszani a visszavágón. Csak hát nem sokra megyünk vele – így összegezte a lényeget a Videoton dániai kupavisszavágója után a fehérváriak gólszerzője, Kovács István a Rangadó kérdésére.
– Megbeszéltük a meccs előtt, hogy ha együtt mozgunk és fegyelmezetten játszunk, lehet esélyünk. A taktika arról szólt, hogy a magas csatárukat kikapcsoljuk a játékból, ezt meg is valósítottuk – tette hozzá a hazai 0-1-es vereség után Dániában remekül küzdő Vidi játékosa. Kovács góljával a kilencven perc alatt ledolgozta hátrányát a Videoton, pedig nem sokan hittek benne, hogy dominálni tudnak a fizikailag erős Midtjylland ellen, pláne, amikor Viniciust kiállították. De Kovácsék nem adták fel.
– Persze, hogy hittünk a továbbjutásban, a Zaria Balti 3-0 után is közel került hozzánk, úgyhogy nekünk 0-1 után miért ne sikerülhetett volna? Nem tudtuk, otthon hogyan játszanak a dánok, hogy nekünk esnek, vagy defenzívebbek lesznek. Nem volt egyszerű taktikailag felkészülni, és persze tény és való, hogy a Midtjylland erős csapat. Annyi volt a különbség végül, hogy a dánok le tudták hozni a meccset ennyi helyzetből, nekünk pedig nem sikerült, és utólag már csak az eredményre emlékszik mindenki.

Kép: vidi.hu
– Büszkék lehetünk a helytállásra, de hát megint csak azt mondhatjuk el, hogy „így ki lehet esni”, pedig egyszer már jó lenne továbbjutni egy ilyen meccsen. De legalább győztünk, kicsit gyűjtjük a koefficienseket, hogy ne albán vagy macedón csapatok ellen kelljen kezdenünk, mert bizonyos tekintetben a magyar csapatoknak azok nehezebb meccsek. Most nem rajtunk volt a teher – tette hozzá a középpályás.
A huszonnégy éves játékos sokáig alapember volt a Vidiben, Henning Berg viszont eddig csak csereként küldte pályára, most először kezdett a nemzetközi kupában. Nem látszott rajta sértettség, rengeteget futott, vállakta a cseleket és a lövéseket.
– Nem vagyok olyan játékos, akinek derogál, ha a kispadon kezd. Inkább azt volt nehéz elviselni, hogy a bajnokságban rosszul kezdtünk. Nekem készen kell állnom, hogy ha kell, tudjak segíteni. Örülök, hogy most jól ment a játék – fogalmazott Kovács. Ami pedig a továbbiakat illeti: a középpályás szerint felesleges már fogadkozni, össze kell állnia a játékuknak és a bajnokságban, legközelebb vasárnap Gyirmóton, el kell kezdeniük gyűjteni a győzelmeket.
– Nem akarok közhelyeket puffogtatni. Több változáson is átesett a csapat, többféle játékot próbálunk játszani, nem lehet most már kifogásunk a kettős terhelés miatt sem, bár én nem szeretem ezt a magyarázkodást.
– Meg kell tudni oldani a feladatot, le kell tudni hoznunk a Gyirmót meccset. El kell kezdenünk nyerni, mégpedig magabiztosan, ahogy idehaza a Fradi is teszi, meg kell tudnunk mutatni, hogy képesek vagyunk dominálni a magyar mezőnyben.

Olvasói sztorik