NB I

A Honvéd 3-0-ra lesimázta a Diósgyőrt

A kispestiek két büntetőt és egy szabadrúgást értékesítettek a DVTK otthonában.

OTP Bank Liga, 2. forduló

Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd 0-3 (0-2)
Diósgyőr, 6000 néző. Játékvezető: Szabó Zsolt
DVTK: Antal – Okuka (Griffiths, 63.), Lipták, Tamás, Németh M. – Daushvili, Oláh B. (Nikházi, 56.) – Vela (Nono, 80.), Bognár I., Ternován – Bacsa. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Honvéd: Horváth A. – Botka, Kamber, Lovric, Bobál, Hajdú (Baráth, 54.) – Hidi – Koszta, Gazdag, Holender (Nagy G., 70.) – Eppel (Bobál, 79.). Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerzők: Eppel (3., 45., mindkettő tizenegyesből), Koszta (93.)

Szombaton este az 50. diósgyőri rendezésű DVTK-Honvéd összecsapást rendezték az OTP Bank Liga 4. fordulójában. A miskolciak két győzelemmel kezdték a szezont, de legutóbb nagyarányú vereséget szenvedtek a Fradi vendégeként, míg a vendég kispestiek egy Haladás elleni döntetlen után várták az összecsapást.

Szemerkélő esőben, mély talajú pályán indult a találkozó, amelyet a Honvéd kezdett jobban: Lipták rossz ütemű szerelési kísérlete után Szabó játékvezető a tizenegyespontra mutatott, a büntetőt Eppel magabiztosan értékesítette. (0-1)

Rögtön a 7. percben javíthatta volna hibáját Lipták, szöglet utáni veszélyes fejese azonban egy védőről szögletre pattant. Az első negyedórában inkább ívelésekkel operáltak a csapatok, a lapos passzokban mindkét oldalon rendre hiba csúszott. Szépen-lassan kezdte átvenni az irányítást a hátrányban lévő DVTK, a 20. percben Okuka beadását a hosszún Lipták 12 méterről, kapásból szépen lőtte kapura, próbálkozása centikkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Szinte folyamatosan a Honvéd térfelén zajlott a játék, a 30. percben Okuka indította a lendületesen futballozó Velát, aki jól tálalt középre, de az érkező Bacsa elől Lovric nagyot mentett. A 34. percben hosszú idő után került helyzetbe a Honvéd: Tamás Márk életveszélyes labdavesztése után Eppel passzolt Kosztának, aki viszont elszórakozta a nagy lehetőséget. Két perccel később Ternován gyönyörű csellel hozta magát helyzetbe, de gyengécske távoli lövését könnyedén fogta a kispesti kapus. A 39. percben Holender baloldali beadását Eppel 9 méterről kevéssel mellé fejelte. Az első félidő utolsó percében egy szép kispesti kontra végén Vela hagyta ott a lábát Kosztával szemben, a megítélt tizenegyeset Eppel ismét higgadtan belőtte. (0-2)

A második félidő első negyedórájában nem forogtak veszélyben a kapuk, majd a 60. percben egy kipattanót Hidi bombázott rá kapásból 30 méterről, a gyönyörű lövést Antal hatalmas bravúrral hárította. Két perccel később ismét Hidi próbálkozott, ám 20 méteres lövése mellé szállt.

A Diósgyőr volt hátrányban, ennek ellenére a Honvéd került folyamatosan helyzetbe. Egy nagy miskolci védelmi hiba után Eppel került hibázott ziccerben, majd Koszta találta el 16 méterről a kapufát. A 78. percben megint Eppel veszélyeztetett, de lövése centikkel elkerülte Antal kapuját. A 84. percben hatalmas kispesti lehetőség maradt ki: Hidi 10 méterről ajtó-ablak helyzetben rosszul találta el a labdát, így Antal Botond óriási bravúrral védeni tudott. A hosszabbításban Koszta egy gyönyörű szabadrúgásgóllal állította be a 0-3-as végeredményt.

Vitelki Zoltán, a Rangadó.hu szakértője, a DVTK egykori kiválósága és korábbi megbízott vezetőedzője értékelte a találkozót.

– A korán bekapott gól nem igazán fogta meg a Diósgyőrt, a csapat utána is próbálta játszani a saját játékát, amire azért jellemző volt a pontatlanság. Jó lett volna az első félidőben gólt szerezni, hogy szorosabb eredménnyel tudjuk kezdeni a második félidőt. A második játékrészben azonban nem éreztem a tüzet a csapatban. Nagyon sok hiba volt a védekezésben, és nekem nagyon hiányzott a támadójátékunkból az egyéni vállalkozás és a magabiztosság. Egy nagyon taktikus Honvéd vitte el a három pontot, a Diósgyőrnek nem sok babér termett támadásban.

Olvasói sztorik