NB I

Bese azért nem akar túl nagyot ugrani, hogy bárhol is a padon üljön

A válogatott védő legfőbb célja, hogy pályára léphessen a világbajnoki selejtezőkön.

Nem is lehet kérdés, hogy Bese Barnabás volt a legnagyobb meglepetés Bernd Storck szövetségi kapitány Európa-bajnoki keretében. Az MTK 22 éves védője sem gondolta volna, hogy ott lehet a kontinensviadalon, hiszen a kerethirdetés előtt még sosem lépett pályára a magyar válogatottban.

– Egyáltalán nem számítottam rá, hogy bekerülök az utazó keretbe, de persze legbelül reménykedtem, hátha mégis. Meglepetésként ért a hír, de nagyon boldog voltam – kezdte Bese Barnabás a goal.com oldalon olvasható interjúban.

Amikor Bernd Storckot döntése hátteréről kérdezték, Bese gyorsaságát, illetve sokoldalúságát emelte ki. Mint ismert, a játékos több poszton is bevethető: eredetileg támadó volt, azonban az MTK legendás trénere, Garami József kiváló jobbhátvédet faragott belőle.

– Két-három évvel ezelőtt Magyar Kupa-meccset játszottunk, még Garami Józsi bácsi idején, és rengeteg sérültünk volt a védelemben – emlékezett vissza a fiatal védő. – Ekkor szólt, hogy úgy készüljek, jobbhátvédet fogok játszani. Gondolom, tetszett neki, amit látott, mert a hátralévő kupameccseken is ezen a poszton kaptam lehetőséget, igaz, a bajnokikon eleinte még nem.

Végül aztán olyannyira belejött, hogy a válogatottnál is ebben a szerepkörben számítottak rá: előbb a Németország elleni felkészülési mérkőzésen jutott neki tíz perc, majd a harmadik csoportmeccsen már egy teljes félidő, Cristiano Ronaldóval szemtől szemben.

– A németek ellen már tapasztalhattam, hogy ez egészen más szint, mint az NB I, de úgy érzem, fel voltam rá készülve, és fejben is kezelni tudtam a dolgot.

Bese legfőbb célja, hogy szem előtt maradjon és pályára léphessen a világbajnoki selejtezőkön is. A hírek szerint a nyáron voltak már külföldi megkeresései, de határozott elképzelési vannak a jövőjét illetően.

– Ilyen helyzetben nem szabad abba a hibába esni, hogy túl nagy ugrásra vállalkozunk – magyarázta a válogatott védő, akinek értékét a transfermarkt.de 600 ezer euróra becsüli. – Én is abban gondolkozom, hogy inkább csak egy-két lépcsőfokkal lépek feljebb, de nem szeretnék padozni, még egy nagyobb csapatnál sem.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik