NB I

„Az NB II-ben is sokan mondták, hogy az élvonalban a helyem”

A mezőkövesdi Gohér Gergő szerint őket is meglepte a jó bajnoki kezdés, ami kitűnő alapot ad az egész szezonra.

Remekül kezdte a bajnokságot az újonc Mezőkövesd, amely három forduló után a címvédő Ferencváros és a Vasas mellett harmadikként veretlen a magyar élvonalban. A Rangadó.hu az Instat értékei alapján az előző hétvége válogatottjába is bekerülő Gohér Gergőt, a Haladás ellen a második körben gyönyörű szabadrúgásgólt szerző balhátvédet kérdeztük a pazar rajtról, a csapatról és a személyes céljairól:

– Úgy gondolom, újonc csapatként jól kezdtük a bajnokságot, egy kicsit még minket is meglepett a teljesítményünk. Persze tudtuk, hogy az elején jól kell indítanunk, ha nem akarunk nehéz helyzetbe kerülni, mert most jönnek majd az igazán kemény ellenfelek, hiszen az Újpest mellett az előző bajnokság dobogósaival, a Fradival, a Videotonnal és a Debrecennel csapunk össze a következő négy fordulóban. Az első meccseken szerzett öt pontunk jó alapot nyújthat az egész bajnokságra, és segíthet elérni az elsődleges célunkat, a bennmaradást. A többit pedig majd menet közben meglátjuk – nyilatkozta a 29 éves védő.

– Örülök a gólomnak és a jó teljesítményemnek, de ez csak másodlagos, a lényeg a csapat sikere – folytatta Gohér. – Jó játékosokat igazolt a Mezőkövesd, jó társaság gyűlt itt össze, ráadásul a keret mindössze egy-két hónapja van így együtt. Ahogyan egyre jobban összeszokunk, úgy lesz egyre jobb a csapat is. Azt hiszem, ez még csak a kezdet, hamarosan bárki ellen lehet esélyünk a győzelemre.

A Soroksártól igazolt, korábban a Diósgyőrben és a Puskás Akadémiában is megfordult Gohér végül személyes céljairól és az NB I-be való visszatérésről is beszélt:

– Reménykedtem benne, hogy visszatérhetek még az NB I-be, az alsóbb osztályban is többen mondták, hogy nem a második ligában lenne a helyem. Úgy gondolom, soha nem a teljesítményemmel volt gond, hanem más dolgokkal, például a sérülésekkel, ezért is volt nagyon hasznos a Soroksáron eltöltött idő, sokat segített abban, hogy formába lendüljek. Sajnos a szezon végén ismét megsérültem, és még most sem vagyok százszázalékos formában, de elégedett vagyok az eddigi teljesítményemmel, és remélem, ez csak egyre jobb és jobb lesz. A személyes célom, hogy újra stabil NB I-es játékos legyek – zárta Gohér Gergő.

Olvasói sztorik